logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N70 nie uruchamia się po aktualizacji SW przez MT-BOX, co robić?

tomex17 28 Lip 2007 12:08 1452 5
REKLAMA
  • #1 4122239
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Witam

Przed softem telefonik w pełni sprawny, wgrałem MCU + PPM najnowszej wersji 5.0705 po USB i od tej pory tel się nie bootuje. Pokazały się jedynie komuniakty że nie można przywrócić ustawien fabrycznych automatycznie. Na kablu FBUS nie chce iśc (5pin). Czy ktos ma pomysły ? Soft na pewno nei zaniżony.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4122260
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Sprobuj flashnac z ta funkcja i bez niej. Zaznacz dodatkowo repair pm.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Nokia N70 nie uruchamia się po aktualizacji SW przez MT-BOX, co robić? tx2.JPG (25.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 4122345
    tomex17
    Poziom 18  
    Witam próbowałem juz wcześniej, z adapterem i bez.

Za każdym razem:
    Using Tx2 Data line.
    Processing File: RM84_50705301.C0
    Boot...
    FAILED TO BOOT PHONE!!!
    Make sure that phone is connected.
    Boot...
    FAILED TO BOOT PHONE!!!

Za chwilę sprawdzę czy uda mi się cokolwiek zrobic przez Phoenixa.
  • REKLAMA
  • #4 4122418
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Sprobuj bez tx2 i z tx2 po kpycie a nie po usb. Po usb tez nie zaszkodzi sprobowac. Dwa to sprobuj na exe 1.33 i daj najwyzsza wersje oprogramowania jaka masz dla n70 na exe 1.33. Dlaczego 1.34 miała mały bug np. m.innymi nie robila downgrade N80, a 1.33 bez problemu. Kto wie co tam było jeszcze. 1.35 juz jest - jest to nakładka na 1.32 ktora musisz miec zainstalowana - lecz tej instalki jeszcze nie sprawdzałem.
    Mt-Box NK to najlepsze narzedzie jak sie umiesz nim posługiwac. Wszystko softwarowe nim naprawisz bez problemu.

Co do phoenixa pamietaj, jest tam opcja dead usb - fajna i wiele naprawia. Lecz Mt-Box jest tylko kluczem sprzetowym i wtedy przez niego nie przechodzi komunikacja z telefonem, musisz wtedy podłaczyc jakis drugi inny interfejs.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4124384
    Stokłosy
    Spec od GSM
    tomex17 napisał:
    Witam próbowałem juz wcześniej, z adapterem i bez.

Za każdym razem:
    Using Tx2 Data line.
    Boot...
    FAILED TO BOOT PHONE!!!
    Boot...
    FAILED TO BOOT PHONE!!!

Za chwilę sprawdzę czy uda mi się cokolwiek zrobic przez Phoenixa.

Sorry ale czegos nie zrozumiałem, a mianowicie:
    ''z adapterem i bez''

Dla kabli od tornado uzywasz zawsze adaptera specjalnie stworzonego dla tych kabli. Jezeli podpiełes taki kabel z 8 pinowa wtyczka do gniazda 10 pin. To uszkodziłes minimalnie dwa skrajne piny w boxie -poprzez wepchniecie ich w box. Bo tam gdzie 8 pinowa wtyczka ma juz plastik, 10 pinowa ma jeszcze po pinie w zagłebieniu plastkowej wtyczki. Wez pensete i pod lupa badz mikroskopem minimalnie te dwa skrajne piny podnies troche do gory, jezeli masz słaby wzrok. Mozesz to zrobic bez powiekszenia, lecz uwazaj zeby nie uszkodzic do konca wtyku.

Kable od tornado do nokii podłaczaj zawsze przez przejsciowke. Inaczej uszkadzasz rjtke w boxie i po kopycie nie botujesz telefonu.

Wszystkie kable sprzedawane z MT-Boxem takie jak K750i, T68i, Sharp, LG... sa 10 pinowe we wtyczce i nie wymagaja podłaczania poprzez te przejsciowke z zestawu. Natomiast kable od UFSa maja 8 pinowe wtyki na kablu wiec adapter jest niezbedny. Wyjatek stanowia posiadacze GTI - ktorzy moga miec orginalne kable 10 pin.

Sprobuj naprawic RJtke w boxie i flashnac przez Adapter kablem od UFsa.
  • #6 4125491
    tomex17
    Poziom 18  
    No wiec po wielkich męczarniach nadal nie udało mi sie postawić telefonu. To moje pierwsze działania z MTB wiec bardzo niewykluczone, że błędy wynikają przede wszystkim z mojej niewiedzy, braku doświadczenia.

Faktycznie - poprostowałem RJkę w MTB, LED w adapterze świeci na zielono ale telefon nadal jest martwy i nie bootuje (Sprawdzałem z i bez Tx2). Już wczesniej miałem kłopoty z kopytem więc dlatego flashowałem po USB. Zauważyłem że w momencie jeżeli podłączę kabel USB do N70 kiedy jest ona na kopycie pojawia sie komunikat: "Nie rozpoznano urządzenia USB", niestety Flash po USB też nie idzie, wiec jestem bezradny. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie. Będę wdzięczny za ewentualne solucje (szczególnie oparte na kablu USB, gdyż mam pewność że jest on OK) .
    Wszystko robie na v1.34
REKLAMA