Witam szanowne grono Użytkowników. Sprawa ma się tak, że już po RAZ KOLEJNY nie działa mi ani jedno złącze COM. Kiedyś myślałem, że płyta główna padła, dlatego zmieniłem ją na nową. Na nowej transfer był może tydzień i bez żadnych manipulacji od tak sobie przestał działać. Mówię o standardowych wyjściach COM na płycie. Wtedy dokupiłem PCI Controller na chipie NetMos 2xCOM, 1xLPT, który działał aż do wczoraj, gdzie ponownie bez żadnych zmian w trakcie przestało działać. W Ariterze nie mam żadnego komunikatu tylko "skaczą" cyferki. W Arionerze jest taki jak poniżej:
UserPort - sprawdzony - bez rezultatu. W BIOSie wszystko jest tak jak powinno. Kable dwa - na obu to samo. Także już zgłupiałem i nie wiem co jest grane. Dlaczego nie mogę tego wysterować ani z płyty ani z Controllera? NIE MAM MOŻLIWOŚCI sprawdzenia tunera podpinając go do innego komputera. Co może być grane? Czyżby znowu płyta lub Controller nadaje się do wymiany? A może złącze w tunerze działa jak mu się podoba? Jak to sprawdzić?
Parametry:
Ferguson AF-3018SE
3018_dvbxtreme_6686_AF7_RC7_by MrokDuszy
WindowsXP Service Pack 3
AMD Athlon XP 2000+
Abit NF7 v2.0
UserPort - sprawdzony - bez rezultatu. W BIOSie wszystko jest tak jak powinno. Kable dwa - na obu to samo. Także już zgłupiałem i nie wiem co jest grane. Dlaczego nie mogę tego wysterować ani z płyty ani z Controllera? NIE MAM MOŻLIWOŚCI sprawdzenia tunera podpinając go do innego komputera. Co może być grane? Czyżby znowu płyta lub Controller nadaje się do wymiany? A może złącze w tunerze działa jak mu się podoba? Jak to sprawdzić?
Parametry:
Ferguson AF-3018SE
3018_dvbxtreme_6686_AF7_RC7_by MrokDuszy
WindowsXP Service Pack 3
AMD Athlon XP 2000+
Abit NF7 v2.0