logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alternatywny program do programatora ATMEL AT89C2051 - gdzie znaleźć?

ganrn 10 Maj 2008 13:13 2836 3
REKLAMA
  • #1 5125762
    ganrn
    Poziom 2  
    Witam,

Pierwszy raz trafiłem na to forum, więc proszę o wyrozumiałość. Nie jestem pewny, czy trafiłem do dobrego działu.
    Mam poważny problem.
    Robię projekt na zaliczenie przedmiotu, praktycznie wszystko jest już gotowe, pozostało zaprogramowanie procesora AT89C2051. Znalazłem programator, złożyłem go, ściągnąłem program do obsługi tego programatora: http://avr.elektroda.eu/?q=node/17 <--- z tej strony.
    I... tu jest problem. Żeby móc coś zaprogramować, trzeba się zarejestrować. Niestety, nie ma jak, ponieważ strona, która jest podana w tym programie nie istnieje. Potrzebuję wrzucić krótki program na procesor...
    Czy jest jakiś inny program do obsługi takiego programatora? Jeśli tak, to gdzie?
    Jeśli ktoś mógłby mi podesłać kod rejestracyjny, to byłbym wdzięczny. Oczywiście jestem gotów się zarejestrować (i pewnie zapłacić za to), ale potrzebuję kontaktu z twórcą.
    Ratujcie eksperci...

Pozdrawiam serdecznie,
    M.T.
  • REKLAMA
  • #2 5125897
    Marczeli_P
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    A nie lepiej kupić ci układ AT89S2051 i będziesz mógł go zaprogramować przy pomocy programatora który złożysz w piętnaście minut za 1zł Tu masz stronkę ze schematem: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic429963.html
    a obsługuje go najpopularniejszy bascom 8051 którego wersie demonstracyjną możesz pobrać również z elektrody. Pamiętaj że tym programatorem nie zaprogramujesz posiadanego procesora musi być z indeksem "S" zamiast "C".
  • REKLAMA
  • #3 5126124
    ganrn
    Poziom 2  
    Prawdopodobnie byłoby prościej, natomiast chciałbym spróbować wykorzystać ten złożony programator. W skrypcie złożonym u prowadzącego mam ten "mój" programator. Gdyby jeszcze prowadzący był wyrozumiały, to pewnie bym to zmienił ;].
    Pozdrawiam i dziękuję za radę, czekam na kolejne.
  • #4 5127403
    Gienek
    Poziom 37  
    Ocena: 352
    Na stronie, na której znajduje się programator jest adres pocztowy do autora (robert.krysztof@wp.pl). Napisz do niego, z pewnością pomoże.
    Oprócz tego, autor udziela się na Elektrodzie jako robkry - jest z Głogowa.
REKLAMA