Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pioneer DEH 535R, nie działa lampa podświetlająca w panelu.

Śniący 10 Maj 2008 17:05 1078 3
  • #1 10 Maj 2008 17:05
    Śniący
    Poziom 19  

    Witam, problem jest następujący: w panelu nie działa podświetlanie, przetwornica jest sprawna, padła ta taśma świecąca i teraz mam problem, znalazłem na elektrodzie dwa tematy dotyczące tej samej usterki i, padły dwa symbole tej lampy, "CEL1424" i "CEL-1489" czy obie mają takie same parametry? i gdzie to tanio kupić?, w internecie są te lampy od 75zł w górę a to przekracza wartość tego radia:/. Myślałem żeby wstawić tam diody LED ale nawet niema jak ich tam zmieścić. Ma ktoś może pomysł co z tym zrobić?
    Do tego po rozebraniu wyświetlacza i po ponownym jego złożeniu nic nie widać na wyświetlaczu, nic się nie wyświetla, gumka łącząca wyświetlacz z płytka jest raczej ok, nic z nią nie robiłem.

    0 3
  • #2 11 Maj 2008 17:08
    djlj24
    Spec od car audio

    Tam masz dużo miejsca pod wyświetlaczem - około 2mm więc zmieści się rozpraszacz i biały LED po boku. Ale widzę, że już udało się to radio ubić - chyba, że założyłeś wyświetlacz odwrotnie.

    0
  • #3 12 Maj 2008 21:48
    Śniący
    Poziom 19  

    Co mogłem ubić? wyświetlacza odwrotnie nie mogłem zamontować gdyż ten tzw "elastomer" odkleił się tylko od płytki drukowanej a druga strona została nieoderwana na wyświetlaczu, czy ubiłem ten elastomer? czy coś innego? jak ustrzec się tego błędu ponownie. Bo ja to tylko rozebrałem, nie dotykając gumki i delikatnie złożyłem do kupy.

    0
  • #4 13 Maj 2008 15:03
    djlj24
    Spec od car audio

    Skoro tylko rozebrałeś i złożyłeś to musi działać. Jakby to była wina elastomera to pojawiłoby się cokolwiek na wyświetlaczu - pojedyncze segmenty.

    0
  Szukaj w 5mln produktów