logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozwiązanie zadania z obwodu RLC: oblicz Uab(t), i(t) dla danych parametrów

pakaj2d2 12 Maj 2008 16:08 1355 2
REKLAMA
  • #1 5132747
    pakaj2d2
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam prośbę do wszystkich znających się na rzeczy. Czy ktoś mógłby rozwiązać zadanie przedstawione na rysunku? początkowych). Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc (ewentualne źródła wiedzy w postaci linków również mile widziane). Chodzi mi o całkowite rozwiaznie zadania
    Podaję dane i rysunek
    Uab(t)=?
    i(t)=?
    e(t)=Emsin(ωt+φ),
    [E]=220V,
    R=ωL=1/ωC=10Ω,
    φ=0*,
    f=50Hz
  • REKLAMA
  • #2 5132799
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    pakaj2d2 napisał:
    Witam!
    Mam prośbę do wszystkich znających się na rzeczy. Czy ktoś mógłby rozwiązać zadanie przedstawione na rysunku? początkowych). Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc (ewentualne źródła wiedzy w postaci linków również mile widziane). Chodzi mi o całkowite rozwiaznie zadania
    Podaję dane i rysunek
    Uab(t)=?
    i(t)=?
    e(t)=Emsin(ωt+φ),
    [E]=220V,
    R=ωL=1/ωC=10Ω,
    φ=0*,
    f=50Hz
    Przecież tu nie ma co liczyć... :D ...ja to zadanie już sobie rozwiązałem w pamięci, a warunki początkowe do tego zadania widać "jak na dłoni"... :!: ... przecież po zamknięciu łąacznika powstają dwa oddzielne (związane jednym węzłem) podobwody, więc równania pradów wartości chwilowych, jak zna się perfekt Teorię, można napisać z "czapki" ... :idea:
    :arrow: pakaj2d2, najpierw pokaż tu, co sam zrobiłeś, a wtedy możemy podyskutować.
    Zobacz też do Regulaminu pkt. 16.
    Wiedzy na powyższy temat powinieneś szukać we właściwych podręcznikach, które na pewno zostały Tobie podane przez Wykładowcę... :!:

P.S. TAM miałeś podobny problem i co zapomniałeś o tamtym zadaniu :?: :?: :?:

P.S2. Kolego, umiemy czytać ze zrozumieniem to, co tam niżej mam napisane w podpisie :?: :?: :?:
  • #3 5133735
    Mariusz Ch.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 462
    Brak wkładu pracy własnej i małe zaangażowanie autora tematu zmusza mnie do zamknięcia wątku na podstawie regulaminu, punkt 16.
REKLAMA