logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala Panasonic TDA15 lub TDA30 - oprogramowanie ver. 2.0

Psiotrek 12 Maj 2008 16:17 2097 3
REKLAMA
  • #1 5132776
    Psiotrek
    Poziom 16  
    Ocena: 37
    Dzień dobry wszystkim.

Na forum odnalazłem dzięki podpowiedzi oprogramowanie do tytułowej centrali w wersjach 1, 3 i 4. Jak na złość ja potrzebuję wesji 2.0! Proszę o pomoc.

Opiszę problem: firma zmieniła lokalizację, centralę i numery telefonów zabrała ze sobą. Po podłączeniu wszystkiego w nowym miejscu okazało się, że działa wszystko poza jednym numerem wewnętrznym (11, fax) skonfigurowanym na trzecim MSNie. Faxy przychodzą, ale nie wychodzą. Gdy się dzwoni z tej linii słychać w słuchawce komunikat: "numer został rozpoznany, ale usługa nie jest aktywna". Telekomunikacja sprawdziła wszystkie ustawienia, według nich ten "błąd" wynika ze złego skonfigurowania centrali. Trochę to dziwne, bo cała reszta działa bez zarzutu. Chciałbym więc obejrzeć o co chodzi, porównać konfiguracje MSNów w centrali i poprawić jeśli to będzie widać na wierzchu. Jeśli nie - obiecuję potwierdzić zamówienie na wizytę fachowców od tych central. Proszę się więc nie obrażać, że chcę to zrobić sam, po prostu być może drobną sprawą nie chcę komuś zawracać głowy. Choć właśnie zawróciłem Wam ;-)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5138906
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 5174078
    Keplak
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    na liniach wykupiona jest usługa preselekcji ( tańszy operator )z tym ,że operator np. TPSA nie ustawił prawdopodobnie go jeszcze. Można to sprawdzić wybierając np. 0103322......, tylko w takim przypadku pojawia się ten komunikat.
REKLAMA