logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Żeby włączyć PC trzeba wyjąć i włożyć wtyczkę zasilania.

unleashed 12 Maj 2008 20:10 1604 5
REKLAMA
  • #1 5133589
    unleashed
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Problem jak w temacie, płyta główna Abit kt7, procesor Athlon 1100. Jeśli sie nie zrobi tego co napisałem w temacie to nie załącza sie monitor i w ogóle nie ładuje sie system oraz nie ma żadnego sygnału dźwiękowego. Sprawdzałem na różnych karatach graficznych (i agp i pci) oraz na innym zasilaczu. Może ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak?
  • REKLAMA
  • #2 5133625
    drops072
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    sprawdz biosa odpal go poprzez zwarcie zworki zrestartuj biosa (baterie wyjmij i zewrzyj styki na moment i wsadz baterie dzwięku nie będzie jeśli niemasz odpowiednich sterowników i podaj więcej danych na temat kompa
    możesz miec wyłączoną karte w biosie źle ustawione zworki na płycie głównej

Moderowany przez jankolo:

Za pisanie byle czego i byle jak karzę kolegę ostrzeżeniem

• REKLAMA
  • #3 5134028
    iron64
    Poziom 41  
    Ocena: 312
    A jak wyglądają kondensatory?
    Od jak dawna tak się dzieje?
  • REKLAMA
  • #4 5134148
    unleashed
    Poziom 12  
    Kondensatory wymienione, sprawdzany był na innym zasilaczu, reset biosa nic nie daje.

Drops072, po pierwsze do resetu biosa jest specjalna zworka, po drugie co mają do tego jakieś sterowniki jak on sie na biosie zatrzymywał? Zrobiłem jeszcze raz reset biosa(chyba po raz setny) i pomogło, ale nie do końca. Wyskakuje CPU is unworkable or has been changed i trzeba wciskać F1, a jeśli zmienię cokolwiek w biosie dzieje sie to co przedtem.
  • REKLAMA
  • #5 5134177
    iron64
    Poziom 41  
    Ocena: 312
    Może opisz co było przed wymianą kondensatorów i czy te zasilacze sprawdzane były miernikiem?
  • #6 5138099
    unleashed
    Poziom 12  
    Zamana biosa pomogła
REKLAMA