logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dream Box: Aktywacja SE, test point, fleshe, usuwanie kleju z W200

arcik99 14 Maj 2008 12:19 4128 8
REKLAMA
  • #1 5139281
    arcik99
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    pare dni temu dokupilem aktywacje SE do Dream Box
    mam pytanie, czy:
    1. test point od Siemensa mozna stosowac przy SE
    2. z kad brac fleshe i inne pliki, czy pasuja od innych puszek
    3. czy W200 ma zalane klejem nozki procesora, jak tak to czym to usunac, jakie sa sposoby
  • REKLAMA
  • #2 5139319
    Pschemek
    Poziom 23  
    Ocena: 14
    1. pasuje
    2. dla dream boxa support leży na boot-loader.com, trzeba się zarejestrować , na rok powinieneś mieć free
    3. trzeba usunąć klej, jest cały temet przyklejony odnośnie BGA lutowania, na pewno jest też jak usunąć klej
  • REKLAMA
  • #3 5139442
    PETERBB
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    ja kleju w w200 nie usuwam naklowam cienka igla klej jest slabszy niz w n80
  • REKLAMA
  • #4 5139494
    arcik99
    Poziom 19  
    dzieki za szybkie odpowiedzi

na boot-loader.com jestem zarejestrowany, ale nie moge sciagac bo caly czas mi wyskakuje: Your Dreambox with serial: XXXX is allready authorized.

w sumie chcialbym jeszcze uzysjac kriotka solucje, taki krok po kroku, jak sie zdejmuje simloka tym sprzetem

jezeli ktos ma chcec i cierpliwosc to prosze o opis, nie chce uwalic pierwszego telefonu jak sie trafi
  • #5 5139504
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Wszystko będziesz miał podane przy zdejmowaniu simlocka (zdjecia TP). A procedura odblokowania i napraw bedziesz miał na http://dreambox.hk/index_main.php
  • #6 5139538
    arcik99
    Poziom 19  
    OK przestudiuje ta stronke, faktycznie jest opisane wszystko

dzieki, poki co nie mam wiecej pytan

EDIT:
    na youtube jest filmik jak zriobic locka z W200, widze ze mikroskop musze jeszcze dokupic :(
  • REKLAMA
  • #7 5141588
    AndRe
    Poziom 23  
    Ocena: 1
    posiadam DREAMBOXA i w tej chwili jedynie wykorzystuje go do naprawy GDFS ;)
    simlocki wole robic przez patch setoolem - bezpieczniej np. w przypadku K800 CID53 z kością flash M39P0R907 - czesto są problemy
    a setool 3 minuty i po simlocku ;)
  • #8 5142194
    arcik99
    Poziom 19  
    rozumiem, jednak ja mam tylko setoola darmowke ktora nie ze wszystkim sobie poradzi ;)

skoro juz napisales, wytlumacz jak sie naprawia GDFS i co to za usterka?
  • #9 5142300
    AndRe
    Poziom 23  
    Ocena: 1
    Wgrywasz plik GDFS i naprawiasz ;)
    ale zeby to zrobic musisz miec DREAMBOXA i uzyc TP (mikroskop wymagany)

Podsumowanie tematu

✨ Test point od Siemensa jest kompatybilny z aktywacją SE do Dream Box. Pliki firmware i inne niezbędne dane można pobrać po rejestracji na boot-loader.com, gdzie dostęp jest bezpłatny przez rok, jednak pojawia się komunikat o autoryzacji urządzenia. Usuwanie kleju z nóżek procesora w modelu W200 jest konieczne, ponieważ jest on zalany, a do tego celu można stosować metody takie jak nakłuwanie cienką igłą, gdyż klej w W200 jest słabszy niż w modelu N80. Do zdejmowania simlocka z telefonów przy użyciu Dream Boxa wymagany jest mikroskop oraz znajomość procedury z test point, którą można znaleźć na stronach takich jak dreambox.hk oraz w materiałach wideo na YouTube. Do naprawy GDFS konieczne jest wgranie odpowiedniego pliku i użycie test point, co również wymaga mikroskopu. Alternatywnie, simlocki można usuwać za pomocą narzędzia Setool, które jest szybsze i bezpieczniejsze dla niektórych modeli, np. Sony Ericsson K800 z kością flash M39P0R907, jednak darmowa wersja Setool może mieć ograniczenia funkcjonalne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA