Od dłuźszego czasu walczę z przetwornicą w CUC-4400. W pierwszym etapie wymiana TDA4605,BUZ90A,i elektrolitów C631(1mkf),C661(1mkf),C633(100mkf),sprawdziłem diody OK, transformator -wylutowałem i sprawdziłem OK, jest napięcie na transformatorze które morzna obciąźyć źarówką- rezultat moich zabiegów "nadal martwa". Zdesperowany oddałem płytę do zazkładu napraw TV., mechanik powiedział "niema problemu 50zł i będzie chodzić". Po kilku wycieczkach ikolejnych terminach,odebrałem płytę ,w której wymienił TDA4605,wycioł na płycie wszystko pomiędzy wyjściem(5) wTDA4605 a bramką BUZ 90 i połączył to zworą z drutu.W domu podłączyłem do telewizora i- cała radość trwała ok.15s. coś strzeliło i koniec zabawy. Tym razem zaniosłem cały telewizor ,gdy zgłosiłem się po odbiór usłyszałem" obraz juź jest -wymieniony mosfet-naleźy się 20zl,niestety padła fonia -procesor nie reaguje na zmianę głośności 60zł(używany).Wobec tego poprosiłem aby wylutował swojego mosfeta i zabrałem TV. do domu. Czy ktoś potrafi mi pomóc i podpowiedzieć co zrobić.Wraz z mosfetem została wylutowana druciana zworka i pozostał wycięty druk,nie wiem jak sprawdzić mosfet'a miernikiem-mam jeszcze dwa używane oraz co zrobić z wyciętym drukem- wstawić zworkę czy sprawdzić dokładnie elementy pomiędzy TDA i BUZ i naprawić przecięte ścierzki? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Adam.