logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć firmware do LG HT552? Brak dźwięku i radia, potrzeba aktualizacji

adrian888 16 Maj 2008 18:11 4324 6
REKLAMA
  • #1 5147286
    adrian888
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witajcie. Mam taki problem. Dostałem do naprawy amplituner od zestawu kina domowego. Był taki w nim problem że zanikł głos oraz nie można było włączyć radia. Wziąłem i wpisałem tak zwany kod serwisowy i wszystko powróciło do normy. Na forum wyczytałem że to jest właśnie norma tego modelu ze ginie głos itp i radzą aktualizować oprogramowanie w nim. Szukałem oprogramowania na stronie LG i d..a. Więc jak by ktoś miał ten soft to byłbym wdzięczny za to.
  • REKLAMA
  • #2 5147477
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 537
    Powielony temat. Pierwszy przeniosłem do działu "Audio Serwis" zgodnie z jego przeznaczeniem. Ponieważ temat został usunięty do Kosza, ten przenoszę do właściwego działu.
  • REKLAMA
  • #3 5961221
    mupet
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    Witam.
    Podczepiłem sie do tematu,ponieważ nie mogę nigdzie znależć porcedury wpisania kodu serwisowego w celu odzyskania ustawień systemu.
    Proszę o informację jaki jest ten kod i jak go wpisać.
    pozdr.
  • REKLAMA
  • #4 5961783
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1700
    mupet napisał:
    Podczepiłem sie do tematu,ponieważ nie mogę nigdzie znależć porcedury wpisania kodu serwisowego w celu odzyskania ustawień systemu.

Jak nazwa wskazuje jest to kod serwisowy, a więc jest przeznaczony dla serwisantów, a nie dla użytkowników.
    Nie bez powodu nie ma o tym informacji w instrukcji obsługi.
  • REKLAMA
  • #5 5962610
    mupet
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    Powaaażnie ?
    A ja myślałem że wszyscy mogą sobie wpisywać i resetwać do woli.
    Fajna pomoc,serdeczne dzięki nie jestem uzytkownikiem.
    A tak na marginesie to co raz trudniej uzyskać fachową pomoc na forum.
    Sam rzadko jej potrzebuję.
    I nic nie napisałem o instrukcji obsługi.
    nie pozdrawiam.

Jak nazwa wskazuje jest to kod serwisowy, a więc jest przeznaczony dla serwisantów, a nie dla użytkowników.
    Nie bez powodu nie ma o tym informacji w instrukcji obsługi.[/quote]

Dodano po 23 [minuty]:

Do wszystkich którzy będą potrzebowac pomocy w tym temacie.
    Trzeba wejść na stronę LG i sciągnąć sobie sofcik do zmaiany oprogramowania Ucom. Działa w modelach 552 i 502.
    Sprzęcik już działa.
    Wpiasanie kodu przy pomocy klawatury lokalnej i pliota przywraca ustawienia na jakiś czas i nie jest to srodek naprawy do polecenia.
    pozdr.
  • #6 5963526
    Krzysztof L.
    Poziom 34  
    Ocena: 154
    mupet napisał:
    Powaaażnie ?
    A ja myślałem że wszyscy mogą sobie wpisywać i resetwać do woli.
    Fajna pomoc,serdeczne dzięki nie jestem uzytkownikiem.
    A tak na marginesie to co raz trudniej uzyskać fachową pomoc na forum.
    Sam rzadko jej potrzebuję.
    I nic nie napisałem o instrukcji obsługi.

Zastanów się kilka razy, zanim napiszesz takie bzdury..!

Trzeba było od razu wykonać tak inteligentny ruch i wejść na stronę LG po "sofcik"...
  • #7 5963991
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1700
    mupet napisał:
    Fajna pomoc,serdeczne dzięki nie jestem uzytkownikiem

Serwisantem chyba też nie, bo serwisant nie pyta o takie rzeczy na forum, tylko sprawdza w dokumentacji sprzętu. Poza tym są informacje, których nie podaje się do publicznej wiadomości. Chodzi o to by przeciętny Kowalski sobie nie przeczytał i nie zaczął grzebać w ustawieniach, po czym z płaczem nie poszedł do serwisu na dodatek jeszcze w ramach gwarancji.

Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z amplitunerem LG HT552, w którym zanika dźwięk i nie działa radio. Po wpisaniu kodu serwisowego dźwięk i radio tymczasowo wracają do normy. Na forum pojawiły się informacje, że problem jest znany dla tego modelu i zalecana jest aktualizacja firmware. Jednak oprogramowanie nie jest łatwo dostępne na oficjalnej stronie LG. W dyskusji podkreślono, że kod serwisowy jest przeznaczony wyłącznie dla serwisantów i nie jest udostępniany w instrukcji obsługi, aby zapobiec nieautoryzowanym ingerencjom. Wskazano, że do aktualizacji oprogramowania służy narzędzie Ucom dostępne na stronie LG, które działa dla modeli HT552 i HT502. Wpisanie kodu serwisowego przy pomocy lokalnej klawiatury lub pilota przywraca ustawienia tylko na krótki czas i nie jest zalecane jako trwałe rozwiązanie. Temat został ostatecznie zamknięty ze względu na ochronę informacji serwisowych i bezpieczeństwo użytkowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA