Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Outlook nie wysyła wiadomości

daro_zory 18 Maj 2008 23:23 15726 18
  • #1 18 Maj 2008 23:23
    daro_zory
    Poziom 15  

    Witam! Mój problem polega na tym, że Outlook Express nie chce wysyłać wiadomości. Do tej pory wszystko działało, a nikt nie grzebał w ustawieniach. Odbiera bez problemu, ale jak chcę wysłać wiadomość to wyświetla się błąd: "Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: „daro1991@op.pl”. Temat 'brak tematu', Konto: 'pop3.poczta.onet.pl', Serwer: 'smtp.poczta.onet.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '553 5.7.1 Invalid EHLO command [EHLO komputer], EHLO should contain FQDN, see RFC 2821', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 553, Numer błędu: 0x800CCC79". Gdzieś w necie znalazłem, coś o jakimś zablokowanym adresie IP czy coś, ale nikt nic nie robił ani z programem ani z internetem. Z góry dzięki...

    0 18
  • #3 19 Maj 2008 17:01
    daro_zory
    Poziom 15  

    Zrobiłem wszystko co jest na tej stronce, ale problem nie ustąpił ...

    0
  • #5 19 Maj 2008 17:23
    daro_zory
    Poziom 15  

    wegeras napisał:
    nazwa NetBIOS (czyli to co OE przesyła w EHLO) nie może pokrywać się z nazwą konta/loginem na onecie
    Ok ale gdzie jest ta nazwa "EHLO" ?? Gdzie jej szukać ??

    0
  • #6 19 Maj 2008 17:31
    wegeras
    Poziom 14  

    Nazwa komputera nie może być taka sama jak Twój login na onecie

    0
  • #7 19 Maj 2008 17:39
    daro_zory
    Poziom 15  

    NIE JEST !! Pisałem już że problem nie ustąpił

    0
  • #8 19 Maj 2008 17:43
    wegeras
    Poziom 14  

    a jaka jest nazwa Twojego komputera i w jakiej jest domenie lub grupie roboczej?

    Nazwę komputera poznasz klikając prawym na na mój komputer>właściwości>nazwa komputera>zaawansowane.

    i nie zapomnij zrobić reboot

    0
  • #9 19 Maj 2008 17:44
    daro_zory
    Poziom 15  

    Nazwa komputera: "komputer", grupa robocza: "GRUPA_ROBOCZA"

    0
  • #10 19 Maj 2008 17:46
    wegeras
    Poziom 14  

    usuń podkreślnik

    grupa_robocza >gruparobocza

    0
  • #11 19 Maj 2008 17:50
    daro_zory
    Poziom 15  

    Nadal nic ...

    0
  • #12 19 Maj 2008 17:54
    wegeras
    Poziom 14  

    masz oczywiście zaznaczone serwer wymaga uwierzytelnienia"?

    0
  • #15 19 Maj 2008 18:00
    daro_zory
    Poziom 15  

    wegeras napisał:
    nazwę swego konta masz w takim formacie(z małpą)?
    Tak. Nazwa użytkownika: "Daro"

    0
  • #16 19 Maj 2008 18:02
    wegeras
    Poziom 14  

    Możesz zmienić sobie IP publiczne - jakiego masz dostawcę?

    samo daro, czy daro(malpa)poczta.onet.pl

    0
  • #17 19 Maj 2008 18:05
    daro_zory
    Poziom 15  

    Mam lokalny internet, więc IP chyba nie moge zmienić :/

    0
  • #19 19 Maj 2008 18:14
    daro_zory
    Poziom 15  

    Już wszystko działa :D Zmieniłem nazwę komputera i chyba właśnie to pomogło :) Dzięki wielkie... Pozdrawiam...

    0