logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z Outlook expres - Outlook Expres nie wysyła wiadomości

szamlej1 21 Sie 2013 20:44 4983 6
REKLAMA
  • #1 12652975
    szamlej1
    Poziom 2  
    Witam,
    mam problem z wysyłaniem poczty za pomocą outlook-a expres.
    Wiadomości są odbierane ale przy próbie wysłania pojawia mi się następujący komunikat:
    Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'PZU', Serwer: 'poczta.agentpzu.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

wydaje mi się że wszystko mam skonfigurowane ok., zresztą przejrzałem wszystkie fora w temacie i zastosowałem pojawiające się tam wskazówki jednak problem nie znika.

Używam internetu mobilnego LTE

Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12653014
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 839
    Sprawdź, czy masz zaznaczone: "Serwer wymaga uwierzytelnienia"
  • REKLAMA
  • #3 12653122
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 527
    Albo serwer poczty wychodzącej masz zaznaczone uwierzytelnianie .
  • REKLAMA
  • #4 12653256
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    szamlej1 napisał:
    SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL)

W konfiguracji SMTP jest na pewno port 25? Zapytaj w swoim dziale informatycznym.
  • REKLAMA
  • #5 12653357
    Lzep
    Poziom 39  
    Ocena: 133
    jimasek napisał:
    W konfiguracji SMTP jest na pewno port 25? Zapytaj w swoim dziale informatycznym.
    No właśnie, ja mam SMTP, port 587 :D.
  • #7 12655929
    szamlej1
    Poziom 2  
    Wszystko zrobiłem zgodnie z procedurą konfiguracji.
    Pojawia mi się aktualnie następujący komunikat:

Nie można wysłać wiadomości, ponieważ serwer odrzucił adres e-mail nadawcy. Adres e-mail nadawcy to: „mszabelak@agentpzu.pl”. Temat 'kkk', Konto: 'PZU', Serwer: 'poczta.agentpzu.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '530 5.7.1 Client was not authenticated', Port: 465, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 530, Numer błędu: 0x800CCC78

Na dodatek przestał odbierać pocztę :(

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wysyłaniem wiadomości w Outlook Express, gdzie pojawia się komunikat o błędzie związanym z połączeniem z serwerem SMTP. Pomimo poprawnej konfiguracji, wiadomości nie są wysyłane, a użytkownik otrzymuje błędy związane z uwierzytelnieniem. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak sprawdzenie ustawień uwierzytelnienia serwera, portu SMTP (sugerowany port 587 zamiast 25) oraz konsultacja z działem informatycznym. Użytkownik potwierdza, że po zastosowaniu wskazówek nadal występują problemy, w tym brak odbierania poczty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA