logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja programowania alarmu PREDATOR - jak ustawić funkcje?

pgoral 26 Sty 2004 00:15 2462 11
  • #1 490771
    pgoral
    Poziom 26  
    Ocena: 107
    Ma moze ktos opis/instrukcje do tego?

Tzn. jak sie co programuje, etc...

Thx...
  • #2 490914
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    Magiczne slowo szukaj temat juz byl www.keratronik.com.pl
  • #3 491485
    pgoral
    Poziom 26  
    wloc napisał:
    Magiczne slowo szukaj temat juz byl www.keratronik.com.pl

Uzywalem wszelakich magicznych slow.. nic nie pomaga na programowanie alarku ;-)

A co do wyszukiwania to oczywisci szukalem dluugo i cierpliwie. w podanym adresie tez - to nie jest ten alarm predator. To jest ;) jakis inny
    PREDATOR. Pudelko alarmu prostokatne. Wyjscia na syrene/migacze. Wejscia z czujnikowx2 (o ile dobrze pamietam). Piloty z narysowana kloseczka otwarta i zamknieta. To ma moze ktos?

Pozdro
  • #4 491707
    Mich@el
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Jak pudełko prostokątne(czarne),a w dolnej części wtyczka(biały grzebień,wszystkie przewody czarne)to pierwszy Predator ok.96r Miały wtedy piloty z otwartą i zamkniętą kłódką.
  • #5 491919
    pgoral
    Poziom 26  
    Mich@el napisał:
    Jak pudełko prostokątne(czarne),a w dolnej części wtyczka(biały grzebień,wszystkie przewody czarne)to pierwszy Predator ok.96r Miały wtedy piloty z otwartą i zamkniętą kłódką.

WIELKIE DZIEKI!

To sie w 100% zgadza.. prawie - przewody od wtyczki chyba nie wszystkie czarne - ale to moze nie byc istotne. Aha i przewody do immobilizera chyba osobno wystaja - poza wtyczka.

A gdzie znajde do tego opis? Thx./..
  • #6 778813
    MKRasputiN
    Poziom 11  
    Chcialbym prosic o odswiezenie tego tematu poniewaz mam identyczny alarm i nie mam pojecia jak go podpiac.
  • #7 778966
    pgoral
    Poziom 26  
    Napewno identyczny? - bo alarmow mari Predatopr byla z tego co sie zorientowalem kilka.

Jak sie przypomnisz za kilka dni to przerysuje co gdzie idzie w moim.
  • #8 807219
    ricardo
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    ja mam chyba jeden z tych pierwszych alarmów firmy predator niestety nie mam pudełka alepilot jest prostokątny i ma dwa przyciski koloru niebieskiego i kontrolke niestety nie mam wiecej informacji n aten temat znajde gzdies jakąsi nstrukcje do niego i schemat??????
  • #9 1768188
    Whembley
    Poziom 2  
    jak ktoś ma to też bym prosił o nstrukcje i schemat do tego z prostokątnym pilotem i dwoma przyciskami
  • #10 1768556
    jackol68
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Ludzie !!! Czy to takie trudne , wziąść kontrolkę, miernik i sobie sprawdzić który przewód jest od czego- czasami trzeba pomyśleć
  • #11 1796176
    Whembley
    Poziom 2  
    A czy kontrolką albo miernikiem doszedł szanowny kolega kiedyś do tego jak zaprogramować np. ciche załączanie albo dezaktywować czujnik ruchu?
  • #12 1805316
    obcy facet
    Poziom 11  
    Whembley napisał:
    A czy kontrolką albo miernikiem doszedł szanowny kolega kiedyś do tego jak zaprogramować np. ciche załączanie albo dezaktywować czujnik ruchu?

Ja nie a bardzo bym chciał, bo mam Predatora z 96 roku (chyba, auto jest z tego rocznika) i o ile wiem jak dezaktywować wstrząsówkę (ja mam wstrzasówkę nie czujnik ruchu) to nie wiem co z tym cichym załączaniem. Dzisiaj żona rano otworzyła centralny zamek (mam go na pilota od alarmu) ze zwykłym "piik" a przy zamykaniu sygnału już nie było. Zepsuł się czy jakoś go zdezaktywowała? PS A wstrząsówkę to chyba mam zepsutą, bo nawet stukanie pudełkiem o kierownicę nie włącza alarmu :(

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy instrukcji programowania i podłączenia alarmu samochodowego PREDATOR, szczególnie modelu z około 1996 roku charakteryzującego się prostokątną obudową, białą wtyczką z przewodami (częściowo czarnymi) oraz pilotem z dwoma przyciskami oznaczonymi symbolami otwartej i zamkniętej kłódki. Użytkownicy poszukują szczegółowych schematów i opisów funkcji takich jak ciche załączanie alarmu czy dezaktywacja czujnika ruchu lub wstrząsówki. Wskazano, że istnieje kilka wersji alarmów Predator, co utrudnia znalezienie uniwersalnej instrukcji. Zalecane jest samodzielne badanie przewodów za pomocą kontrolki i miernika w celu identyfikacji funkcji poszczególnych wyjść i wejść, w tym podłączenia syreny, migaczy, czujników oraz immobilizera. Niektóre funkcje, jak dezaktywacja wstrząsówki, są znane, natomiast inne, np. ciche załączanie, pozostają niejasne. Brak dostępnych oficjalnych instrukcji i schematów powoduje trudności w programowaniu i konfiguracji alarmu.
REKLAMA