Witam.
Muszę oddzielić dżwięk monofoniczny od stereofonicznego w pliku dżwiękowym wav.
Chodzi o to że muzyka jest nagrana w stereo i nanoszą się na nią dżwięki monofoniczne które grają jednakowo w obu głośnikach czyli bez przesunięć fazowych.
Dżwięk stereo gra w jednej kolumnie i w drugiej osobno i nie leci to samo w jednej co w drugiej.
Ten monofoniczny dżwięk chciałbym jakimś programem wyrzucić.
Dograł mi się ten dżwięk bo jednej ścieżki tej mono nie wyciszyłem na mikserze i dlatego mam kłopot.
Może jest jakiś program do wydzielania np głosu czy trzasków i dżwięków gitary, pianina z ścieżki stereofonicznej.
Jak wyrzucić np taki monofoniczny głos z stereofonicznego sygnału.
Oczywiście głos leci w mono.
To samo dotyczy gitary i szelestów trzasków i parę uderzeń w pianino.
A wszystkie dżwięki są z mikrofonu, który nie był wyłączony w trakcie nagrywania.
Pozdrawiam.
Muszę oddzielić dżwięk monofoniczny od stereofonicznego w pliku dżwiękowym wav.
Chodzi o to że muzyka jest nagrana w stereo i nanoszą się na nią dżwięki monofoniczne które grają jednakowo w obu głośnikach czyli bez przesunięć fazowych.
Dżwięk stereo gra w jednej kolumnie i w drugiej osobno i nie leci to samo w jednej co w drugiej.
Ten monofoniczny dżwięk chciałbym jakimś programem wyrzucić.
Dograł mi się ten dżwięk bo jednej ścieżki tej mono nie wyciszyłem na mikserze i dlatego mam kłopot.
Może jest jakiś program do wydzielania np głosu czy trzasków i dżwięków gitary, pianina z ścieżki stereofonicznej.
Jak wyrzucić np taki monofoniczny głos z stereofonicznego sygnału.
Oczywiście głos leci w mono.
To samo dotyczy gitary i szelestów trzasków i parę uderzeń w pianino.
A wszystkie dżwięki są z mikrofonu, który nie był wyłączony w trakcie nagrywania.
Pozdrawiam.