logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ile żarówek podświetla prędkościomierz i wskaźnik paliwa w Renault 19?

wsmpw 26 Sty 2004 19:20 1809 10
REKLAMA
  • #1 491736
    wsmpw
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    Mam pytanie ile żarówek podświetla prędkościmierz i stan paliwa może być od renault 5
  • REKLAMA
  • #2 491766
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 491773
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1708
    w reno jest regulator oswietlenia tablicy pod pulpitem
    zobaca czy ci sie nie przekrecil nim sie sciemnia podswietlenie do zera
  • REKLAMA
  • #4 491824
    wsmpw
    Poziom 18  
    ja sobie chce podświetlić tablice na niebiesko diodami i nie wiem ile kupić jest to renaul 19
  • #5 492080
    wsmpw
    Poziom 18  
    axxx napisał:
    w reno jest regulator oswietlenia tablicy pod pulpitem
    zobaca czy ci się nie przekrecil nim się sciemnia podswietlenie do zera
    w którym to jest dokładniej miejscu nie chodzi o światła w samochodzie tylko podświetlenie żegarów
  • REKLAMA
  • #6 492522
    JACU626

Poziom 28  
    Ocena: 621
    Po pierwsze ilość zarówek zalezy od rodzaju licznika - czy z obrotomierzem czy bez. Po drygie niemieskie ledy najlepiej kupić 5mm spiłować łebki i dać po trzy zamiast jednej zarówki, a po trzecie i ostatnie uzyj "szukaj" bo temat juz był.
    Konto firmowe:
    FHU JACU KARCHERSERWIS
    LWOWSKA 41, Sandomierz, 27-600 | Tel.: 604XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://WWW.KARCHERSERWIS.PL
  • #7 492835
    wsmpw
    Poziom 18  
    nie wiem jak mam wpisać w szukaj bo mi nie napisałeś wpisałem żarówki renault 19 i nic więc.Jest to licznik bez obrotomierza w jego miejscu jest wskaźnik paliwa dodałem teraz zdjęcie więc możecie mi teraz doradzić ile jest na tej tablicu żarówek podświetlających prędkościomierz olej temperature i stan paliwa
    Załączniki:
    • Ile żarówek podświetla prędkościomierz i wskaźnik paliwa w Renault 19? reno.JPG (37.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 495259
    wsmpw
    Poziom 18  
    tak napewno bo ja mam pegota i sobie zmienie na tyle diód
  • #10 552814
    tosiek1
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    hejka.Tylko nie wiem czy te niebieskie diody dadza Ci porzadany efekt,a mianowicie w renówce 19 jest na zegarach żółty filtr i po wymieszaniu z niebieskim da kolor... nie wiem jaki najlepiej byłoby dorobic tarcze bez żadnego filtra albo z niebieskim a wtedy efekt gwarantowany :)
  • #11 3285993
    Mihó
    Poziom 27  
    Ocena: 204
    A ile żarówek jest w przedliftowym R19 ? Jaka jest ich sumaryczna moc ?

Podsumowanie tematu

✨ W Renault 19 licznik bez obrotomierza, z wskaźnikiem paliwa, jest podświetlany przez około 3 do 5 żarówek. Wersja z licznikiem bez obrotomierza najczęściej posiada 3 żarówki: jedną o mocy 5 W oraz dwie o mocy 1,2 W. W niektórych przypadkach liczba żarówek może się różnić w zależności od wersji licznika. Podświetlenie można modyfikować, zastępując tradycyjne żarówki diodami LED 5 mm, które po spiłowaniu główek można montować po kilka sztuk zamiast jednej żarówki, co poprawia efekt świetlny. W Renault 19 stosowany jest żółty filtr na zegarach, co wpływa na kolor podświetlenia, dlatego stosowanie niebieskich diod LED może dawać nieoczekiwany efekt kolorystyczny. Zaleca się również sprawdzenie regulatora oświetlenia tablicy pod pulpitem, który może wpływać na jasność podświetlenia. W przedliftowych wersjach Renault 19 liczba i moc żarówek mogą się różnić, jednak szczegółowe dane nie zostały podane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA