logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane po awarii dysku po użyciu Partition Magic?

nual 22 Maj 2008 23:29 1722 8
REKLAMA
  • #1 5170293
    nual
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Wielka prośba o pomoc w uratowaniu mi danych. Był jeden dysk, chciałem go podzielić na 2. Po resecie program się zaciął i już dysk nie wstał.

Moderowany przez Przemcio:

Zmieniłem tytuł tematu.

Załączniki:
    • pliki.rar (4.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5170598
    mucioo
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    W jaki sposób zaciął się? Skanowałeś dysk przed operacją dzielenia czy nie zawiera błędów? Być może Partition Magic był w trakcie operacji a Ty przerwałeś mu działanie? Opisz dokładniej dysk i wersję PM.
  • #3 5170687
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 5170692
    nual
    Poziom 11  
    Witam
    Dysk 200 GB SEAGATE BARRACUDA 7200.9. Program partition magic 7.01. Program działał pod winxp. Po Resecie komputera zaczął dzielić dysk na 2 partycje, nagle wysypał się błąd podczas tego dzielenia i podał nr błędu. Po resecie kompa już nie widzi głównej partycji. Dysk chciałem podzielić na dwie partycje około 149 i 50 GB. Około bo na dysku było około 140 GB danych. Po podłączeniu go do innego kompa po usb widzi dwa dyski. Jeden jako nieokreślony drugi mający 7,78 MB. Sprawdzałem programem DMDE i są wszystkie pliki ale tym programem nie umiem ich zgrać za to pc inspector nie widzi najważniejszych dla mnie katalogów. Jak by ich tam nie było.
  • #5 5170694
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 5170699
    nual
    Poziom 11  
    Załączam te pliki.
    Załączniki:
    • pliki1.rar (9.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 5170722
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 5170738
    nual
    Poziom 11  
    Połączenie zdalne ustanowione

Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:

WIELKIE DZIĘKUJE. Dane uratowane. OKZO jesteś WIELKI :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik próbował podzielić dysk twardy Seagate Barracuda 7200.9 o pojemności 200 GB na dwie partycje za pomocą programu Partition Magic 7.01 działającego pod Windows XP. Podczas operacji dzielenia dysku program zawiesił się i po restarcie systemu główna partycja przestała być widoczna. Po podłączeniu dysku do innego komputera przez USB widoczne były dwie partycje: jedna nieokreślona, druga o rozmiarze 7,78 MB. Narzędzia DMDE wykazały obecność wszystkich plików, jednak użytkownik miał trudności z ich odzyskaniem, a PC Inspector nie wykrywał kluczowych katalogów. Eksperci zasugerowali sprawdzenie stanu dysku pod kątem błędów systemu plików (m.in. flagi dirty i uruchomienie chkdsk), analizę tabeli partycji oraz umożliwienie zdalnego połączenia w celu pomocy. Po ustanowieniu połączenia zdalnego dane zostały skutecznie odzyskane, co potwierdził użytkownik. Wskazano, że Partition Magic nie zdążył wprowadzić poważnych zmian, a fragmenty MFT pozostały nienaruszone, co umożliwiło skuteczne odzyskanie danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA