logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć słuchawkę Maxcom 3300 do linii bez bazy?

bogi007 23 Maj 2008 14:10 1850 10
REKLAMA
  • #1 5171855
    bogi007
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam.
    nabyłem po okazyjnej cenie sluchawke maxcom 3300, lecz nie moge jej podpiac do zadnej sieci poniewaz nie posiadam bazy. i moje pytanie jak go przerobic tj podstawke pod niego zebym mogł go podpiac pod kable z tp...? prosze o jakies propozycje. jak cos to moge dac fotke plytki z tej podstawki.
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 5172153
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    bez bazy to sie raczej nie da. Telefon bezprzewodowy składa sie z bazy i słuchawki. Baza słuzy do podłaczenia telefonu do sieci telekomunikacyjnej, do laczności ze sluchawką i jest zarazem ładowarką dla słuchawki
  • REKLAMA
  • #3 5172238
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    bogi007 napisał:
    Witam.
    nabyłem po okazyjnej cenie sluchawke maxcom 3300, lecz nie moge jej podpiac do zadnej sieci poniewaz nie posiadam bazy. i moje pytanie jak go przerobic tj podstawke pod niego zebym mogł go podpiac pod kable z tp...? prosze o jakies propozycje. jak cos to moge dac fotke plytki z tej podstawki.
    pozdrawiam.
    to tak jak bys kupil kolo do samochodu nie majac samochodu...... :)
  • #4 5172338
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    bogi007 napisał:
    moje pytanie jak go przerobic tj podstawke pod niego zebym mogł go podpiac pod kable z tp...? prosze o jakies propozycje

A czy przypadkiem ta podstawka nie jest jednocześnie bazą? Jestem niemal pewien, że tak właśnie jest.
    http://www.maxtel.pl/cms.php?getfile=7
  • #5 5173843
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Nic nire przerobisz. Jak nie wiesz co to baza i jak działa telefon DECT..to sprzedaj tą słuchawkę.
    Albo domelduj do innej bazy. I ładuj akumulatory w zewnetrznej ładowarce (oczywiście po wyjęciu ze słuchawki.)
  • REKLAMA
  • #6 5173884
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    zybex napisał:
    bogi007 napisał:
    moje pytanie jak go przerobic tj podstawke pod niego zebym mogł go podpiac pod kable z tp...? prosze o jakies propozycje

A czy przypadkiem ta podstawka nie jest jednocześnie bazą? Jestem niemal pewien, że tak właśnie jest.
    http://www.maxtel.pl/cms.php?getfile=7
    sam przeciez podales link do samej sluchawki ...... wiec czegos tu nierozumiem..... sam zaprzeczasz sobie ? :) ? bo komplet sluchawka i baza to jest to ...... http://www.maxcom.net.pl/cms.php?getfile=12
  • #7 5173903
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    A może ta "podstawka" to po prostu ładowarka??
    A autor pytania milczy jak.. sfinks..
  • REKLAMA
  • #8 5174486
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    oscar2000 napisał:
    sam przeciez podales link do samej sluchawki ...... wiec czegos tu nierozumiem..... sam zaprzeczasz sobie ? :)

Ok, małe nieporozumienie, ale faktycznie ta podstawka którą ma autor tematu, może być tylko ładowarką.
    Przypuszczam, że ta słuchawka da się zalogować także do innych baz (innych producentów).
  • #9 5174874
    bogi007
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    W.Wojtek napisał:
    A może ta "podstawka" to po prostu ładowarka??
    A autor pytania milczy jak.. sfinks..

tam zaraz milczy:P
    a ten moj telefonik jest dokladni jak na focie. i chyba ta podstawka to fakcztycznie jest tylko ladowarka:/ czyli pojdzie na allegro:P
    dzieki panowie.
  • #10 5174926
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    OOOOObiecałeś.. FOTKI>>>!!!! PŁYTKI!!!
  • #11 5174944
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    bogi007 napisał:
    ta podstawka to fakcztycznie jest tylko ladowarka:/ czyli pojdzie na allegro:P
    dzieki panowie.

Jeżeli nie ma gniazdka liniowego (telefonicznego) to jest tylko ładowarką.

Podsumowanie tematu

✨ Słuchawka bezprzewodowa Maxcom 3300 wymaga bazy do podłączenia do sieci telekomunikacyjnej oraz do komunikacji ze słuchawką i ładowania akumulatorów. Sama słuchawka bez bazy nie może być bezpośrednio podłączona do linii telefonicznej TP. Podstawka dołączona do urządzenia okazuje się być jedynie ładowarką, bez gniazda liniowego, co uniemożliwia jej funkcję bazy. Możliwe jest natomiast zalogowanie słuchawki do innej kompatybilnej bazy, co pozwoli na korzystanie z telefonu. Próba przeróbki podstawki na bazę nie jest praktyczna ani technicznie wykonalna. W przypadku braku bazy, jedynym rozwiązaniem jest zakup odpowiedniej bazy lub sprzedaż samej słuchawki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA