logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Becker Traffic Gala w Golfie III - brak prędkości i problem z ustawieniami

MR 26 Sty 2004 22:31 2489 4
REKLAMA
  • #1 492004
    MR
    Poziom 28  
    Ocena: 116
    Podłączyłem dzisiaj na szybko klientowi Beckera navi. do Golfa III.Gala podłączona (pin1), antena podłaczona.
    Radio pokazuje predkość (po właczeniu opcji) 000 mimo jazdyi nie mam podłaczonego wstecznego.
    Czyżby Gala z VW nie pasowała do Beckera, może jest jakaś usterka, lub trzeba cos ustawić w radiu?
    A, w czasie jazdy po ustawieniu Gala+15, radio nie zgłasnia się, nie miałem akurat innego radia z galą aby to sprawdzić przez podmianke.
  • REKLAMA
  • #2 499795
    RemigiuszK
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Hmm.. Dość dziwna sprawa! Ja też ostatnio założyłem kumplowi Traffic'a Pro do nowiutkiego VW pasata - predkość pokazuje normalnie na wyświetlaczu radia i zgadza się z odczytem wskaźników predkościomierza, wsteczny działa OK - strzałeczka pokazuje na bieząco północ - niby wszystko OK.. ale GAL nie działa mimo różnych ustawień i prędkości samochodu...

kto zna zatem odpowiedź na te zagadke ??????

Pozdrw
  • REKLAMA
  • #3 557844
    RemigiuszK
    Poziom 12  
    Udało mi sie rozgryźć ta sprawę..
    Żeby GAL działał prawidłowo MUSISZ mieć poprawnie podłączony czujnik prędkości. Nie wiem gdzie się on znajduje w golfie. Ja dzięki forumowiczom znalazłem przewód od czujnika w BMW i chodzi bez problemu.

Najlepiej jeśli masz chwile czasu - wyciągnij kostkę za deską rozdzielczą, pokolei podłączaj wszystkie kable ( pojedynczo ) pod zlacze pin 1, a pod pin 2 podłącz na stale czujnik biegu wstecznego ( lub jesli nie ma dojscia - podlacz ten pin pod lampę od wstecznego )
    Wybierz tryb "Radio" i rownoczesnie wcisnij 1 i 10 przycisk pod wyswietlaczem - wejdziesz w tryb sprawdzania poprawnego podlaczenia wstecznego oraz czujnika predkosci - to jest takze wymagane do prawidlowego dzialania całego systemu navi !!!!
    Nawet przy delikatnym ruszeniu pojazdu, cyfry 000 sie zmienią jesli podlaczysz pod odpowiedni przewod !!!

Wtedy dopiero mozesz testowac GAL - dziala na 101 %

i tak - przy ustawieniu:

" 0 " - GAL nieaktywny
    " 1 " jest najbardziej zalezny od predkosci - delikatne przyspieszenie i glosnosc wzrasta
    " 2 "..." 15 " ustawienia w zaleznosci od potrzeb i stylu jazdy - im wyzsze ustawienie tym GAL mniej czuly !!!

Milej zabawy !
    Pozdrw, RemiK
  • REKLAMA
  • #4 1276362
    Mondzio
    Poziom 12  
    Panowie
    a jak w APS30 BE 4716 skonfigurowac GALA w menu? Podlaczylem to w Fordzie Mondeo ale nie dziala
    Pzdr
  • #5 1708050
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA