Witam!
Kupiłem płytę główna IBM 6840QDG na Allegro. Jest tam procek P III 866 MHZ. Problem jest z BIOSEM. Dokładniej z językiem (niemiecki), oraz z komunikatem (167 keine aktualisierung des prozessor - bios gefunden. Eine der folgenden optionen auswahlen) mówiącym o aktualizacji BIOSU.
Wchodziłem na stronę IBM i szukałem tam nowego biosu, jest tego dość dużo a nie chcem wybrać złego i zniszczyć płyty... Może ktoś aktualizował już taką płytę?
Parametry płyty głównej i BIOS'u:
--------[ Płyta główna ]------------------------------------------------------------
Właściwości płyty głównej:
ID płyty głównej <DMI>
Nazwa płyty głównej IBM 6840QDG
--------[ BIOS ]--------------------------------------------------------------------
Właściwości BIOS'u:
Typ BIOS'u IBM
Numer modelu BIOS'u IBM 6840QDG
Numer seryjny BIOS'u IBM KBWCMRA
Wersja BIOS'u IBM PIKT35A
Data BIOS'u systemowego 07/27/01
Data BIOS'u wideo 03/31/00
Kupiłem płytę główna IBM 6840QDG na Allegro. Jest tam procek P III 866 MHZ. Problem jest z BIOSEM. Dokładniej z językiem (niemiecki), oraz z komunikatem (167 keine aktualisierung des prozessor - bios gefunden. Eine der folgenden optionen auswahlen) mówiącym o aktualizacji BIOSU.
Wchodziłem na stronę IBM i szukałem tam nowego biosu, jest tego dość dużo a nie chcem wybrać złego i zniszczyć płyty... Może ktoś aktualizował już taką płytę?
Parametry płyty głównej i BIOS'u:
--------[ Płyta główna ]------------------------------------------------------------
Właściwości płyty głównej:
ID płyty głównej <DMI>
Nazwa płyty głównej IBM 6840QDG
--------[ BIOS ]--------------------------------------------------------------------
Właściwości BIOS'u:
Typ BIOS'u IBM
Numer modelu BIOS'u IBM 6840QDG
Numer seryjny BIOS'u IBM KBWCMRA
Wersja BIOS'u IBM PIKT35A
Data BIOS'u systemowego 07/27/01
Data BIOS'u wideo 03/31/00