Cześc, to mój debiut w podkręcaniu więc mam pare pytań.Posiadam procesor athlon 2400+ xp na płycie epox 8rda i pamięci nanya 256 mb(333) - 2 sztuki dla wykorzystania nforce2.Procesor jak wyczytałem na programie aida32 to thoroughbred -B. Poczytałem troche wczesniejszych temató i była porada aby pamiec była tak samo taktowana jak procesor, wiec podkreciłem FSB frequency z 133 Mhz do 166 Mhz a CPU Clock ratio z 15 na 12.5. Tym uzyskałem athlona 2600.Teraz ruszyłem znowu mnożnik na 13 dało to 2700 ale przy ładowaniu systemu(Win XP) komp sie resetuje i tak w kółko. I mam takie pytanie czy to już za dużo czy trzeba zainstalowac system na nowo przy ustawieniu na athlona 2700 ?
Potem ustawiłem pamięc na turbo co dało takie ustawienia:
T(ras) 6
T(rcd) 2
T(rp) 2
Cas Latency 2.5
Sam bios tak ustawił, czy można jeszcze coś w tym zmienić żeby było lepiej ?
I ogólnie chodzi mi o to jak można ustawić FSB i Clock ratio żrby było najlepiej i najwydajniej dla mojego procesora (Athlon 2400+ Xp), może ktoś już użwał tego sprzętu i podkręcał.Za podpowiedzi z góry dziękuje i najlepiej odpowiada mi kontakt na GG 1302815.
Potem ustawiłem pamięc na turbo co dało takie ustawienia:
T(ras) 6
T(rcd) 2
T(rp) 2
Cas Latency 2.5
Sam bios tak ustawił, czy można jeszcze coś w tym zmienić żeby było lepiej ?
I ogólnie chodzi mi o to jak można ustawić FSB i Clock ratio żrby było najlepiej i najwydajniej dla mojego procesora (Athlon 2400+ Xp), może ktoś już użwał tego sprzętu i podkręcał.Za podpowiedzi z góry dziękuje i najlepiej odpowiada mi kontakt na GG 1302815.