logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani zamiennik pilota do amplitunera SONY STR-DE 326, bez uniwersalnych

krzyhoo9 03 Cze 2008 19:31 2554 4
REKLAMA
  • #1 5210345
    krzyhoo9
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Posiadam amplituner podany w temacie ale nie posiadam do niego pilota myślałem zakupić. Oryginalny to RM-U302 ale jest on strasznie drogi nawet używany. Zastępczo napewno działają RM-U 303, RM-U263 i RMP-P401 ale tez są drogie. czy znacie jakieś sprawdzony tanie zamienniki? Uniwersalne nie wchodzą w grę bo obecnie mam i tylko mogę go włączyć, regulować głośność i mute działa
  • REKLAMA
  • #2 5217655
    walgab
    Poziom 19  
    Ocena: 30
    Witam!
    W sklepie
    www.eltexco.pl
    można kupić pilota uniwersalnego LP20 za 31 zł. Na pewno posiada on wszystkie podstawowe funkcje do sterowania Twoim amplitunerem. Ja używałem go z STR-DE315. Z tego, co pamiętam 2 lub 3 przycisków pilota oryginalnego nie udało mi się znaleźć.
    I co ważniejsze, jest to pilot uczący się, więc jak znajdziesz na chwilę oryginał, to możesz go nauczyć kodów z oryginału.

Każdy oryginał Sony kosztuje powyżej 100 zł, ale czasem można znaleźć na allegro okazje za 60 - 80 zł.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 5218456
    walgab
    Poziom 19  
    Ocena: 30
    Patrzę teraz na zdjęcie RM-U301 i RM-U302.
    Wyglądają podobnie i jest na nich grupa dwóch przycisków Surround. Jednego z nich (ale nie pamiętam którego) nie potrafiłem znaleźć na pilocie uniwersalnym. Bass Boost i przełączanie źródeł działało bez zarzutu.

Zaprogramować brakujące przyciski można budując prosty nadajnik zdalnego sterowania, a potem wystarczy sciągnąc z internetu kody do pilotów Sony. Potrzebny jest do tego komp. z portem RS-232 (stacjonarny, nie laptop), lutownica i ok 10 zł na częsci.

Pozdrawiam
  • #5 5218554
    ion-tichy
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    Polecam piloty Sony typu RM DX mielą wszystko

czasami można wypatrzyć na giełdach
REKLAMA