logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Paralizator na owady: lepsza wersja na baterie czy akumulator? Który mocniejszy?

krzysiek032 04 Cze 2008 13:37 5002 4
  • #1 5212485
    krzysiek032
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Są na allegro do kupienia paralizatory na owady w postaci rakiety tenisowej. Są dwie wersje: na baterie i na akumulator. Moje pytanie brzmi: które urządzenie ma lepszego kopa? Mierzył ktoś jaki faktycznie prąd przepływa w obydwu packach?
    Ci co sprzedają z akumulatorem twierdzą oczywiście że to ich paralizator ma lepszego kopa i jest większy a ci co na baterie że to nie prawda.
    Czy faktycznie wersja z akumulatorem jest większa?
    Akumulator wbudowany na stałe wyczerpie się kiedyś i packa do wyrzucenia.

Osobiście wolałbym na baterie bo mam akumulatorki paluszkowe i ładowarkę do nich, ale nasunęły mi się pewne wątpliwości o których piszę wyżej.
  • #2 5216143
    Żychw@
    Poziom 16  
    No wszystko chyba powinno być w opisie przedmiotu... Mówię tu o napięciu i natężeniu... tak naprawdę, to co ma większego kopa nie zależy rodzaj zasilania, tylko przetwornica, która jest w takiej pacce zamontowana :P przypominam że z baterii 9Voltowej możemy uzyskać przez dobrą przetwornicę, nawet 80.000 Volt !! ale niestety kosztem natężenia prądu :P Musiał byś zobaczyć co i jak w opisie aukcji :P osobiście kupił bym tą na baterie :] A jak akumulator jest wbudowany na stałe, to też w niczym nie przeszkadza, bo jak sie wyczerpie to wsadzasz packę do "bazy" i Ci się ładuje wszystko... Te packi są takie same praktycznie po za tym, ze do tej na baterie musisz kupić jeszcze baterie :P
  • #3 5216358
    krzysiek032
    Poziom 11  
    Niestety ale w opisach aukcji nie podają nic o natężeniu prądu. Skoro twierdzisz jednak że obie packi wytwarzają taki sam prąd (są takie same poza zasilaniem) to też wolę kupić tą na baterie. Chcę mieć packę na lata a nie na 600 ładowań akumulatora. Chyba że ten plastik wcześniej się rozleci, ale to już zależy od sposobu użytkowania. Packa taka jest sztywna więc służy raczej do zabijania owadów w locie.
  • #4 5216809
    Szymciosek
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Czy taka przetwornica moze zabic ??
    I gdzie takie coś mogę dostać ??
  • #5 5315000
    krzysiek032
    Poziom 11  
    Mam już paralizator, a właściwie dwie jego wersje (chińską i niemiecką).
    W sprzedaży jest głównie chińska. Chińska poza kiepskim plastikiem ma jedną podstawową wadę: Nie wykorzystuje energii z baterii do końca.
    Czyli wyrzucamy jeszcze dobre baterie. Ja jako że mam dwie packi robię tak że jak chińska przestała działać przekładam baterie do niemieckiej.
    I jeszcze jedno: Bzdurą jest że paralizator rozwala owady w pył. Nawet malutki i delikatny mol pozostaje cały. Bzdurą jest też iż owad jest przyciągany do siatki z prądem. Zgodnie z nazwą paraliżuje owady a nie rozwala w pył. Można owada (jak dłużej poleży na siatce) nieco podpiec. Widać ulatujący dymek. I to wszystko.
REKLAMA