logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć plik exe z kodu Delphi w Borland 6?

baktet 12 Cze 2008 08:52 1742 7
REKLAMA
  • #1 5238048
    baktet
    Poziom 2  
    Witam!

Jestem początkującym (bardzo początkującym) użytkownikiem języka Delphi.
    Ściągnąłem gotowy kod quizu i chciałbym się dowiedzieć jak stworzyć w programie Borland 6 plik wykonawczy exe, by program mógł odpalić.

Dziękuje za odpowiedź
    Pozdro

Moderowany przez jankolo:

Przeniosłem z Komputery Software

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5238232
    JIIIS
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    F9 :P kto sie zalozy jakie bedzie nastepne pytanie? :D
  • #4 5238421
    baktet
    Poziom 2  
    pewnie oczekujesz pytania dlaczego sie nic nie dzieje. No wlasnie.. pusty obraz
  • REKLAMA
  • #5 5238624
    Dżyszla
    Poziom 42  
    Ocena: 226
    E... Nie o takie pytanie się zakładaliśmy...
    Co to jest "pusty obraz"? Forma bez niczego? czy może pod konsolę pisałeś?
  • REKLAMA
  • #6 5238630
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 5238666
    JIIIS
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    mialem na mysli pytanie typu "u mnie dziala, a u kolegi nie, o co chodzi?" :D ale do tego pewnie jeszcze dojdziesz ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Początkujący użytkownik Delphi pyta, jak w Borland Delphi 6 stworzyć plik wykonywalny (.exe) z gotowego kodu quizu, aby uruchomić program. W odpowiedziach pojawiły się sugestie, że kompilacja w Borland Delphi odbywa się skrótem klawiszowym F9, co generuje plik .exe. Dyskusja wskazuje na potrzebę nauki podstaw programowania w Delphi oraz zrozumienia procesu kompilacji i lokalizacji pliku wynikowego. Niektóre odpowiedzi odnoszą się do problemów z "pustym obrazem" lub brakiem widocznego efektu po kompilacji, co może wynikać z błędów w kodzie lub nieprawidłowej konfiguracji projektu. Zalecana jest lektura materiałów wprowadzających do Borland C++ Compiler, które mogą pomóc zrozumieć proces tworzenia plików wykonywalnych w środowisku Borland.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA