logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja 2x Linksys WAP 11 - AP <-> Klient

djgibo 15 Cze 2008 12:33 3528 4
REKLAMA
  • #1 5247964
    djgibo
    Poziom 11  
    Witam, mam problem z ustawieniem Linksys WAP 11, kupiłem 2szt i chciałbym jednego użyć jako access point-a, a drugiego w pokoju obok jako klienta i skrętką podłączyć do komputera, proszę o pomoc bo nie mogę sobie z tym poradzić.
  • REKLAMA
  • #2 5248186
    Rafik_
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Napisz dokładnie co ustawiłeś już i co działa?
    Ustawienia odnośnie trybu pracy masz na pierwszej stronie w ustawieniach Linksysa.
    Instrukcje obsługi masz np. tu:
    http://www.inter-line.pl/wap11_v28_b.pdf

Opisz dokładnie z czym masz problem i ew. jaki poziom zabezpieczeń sieci chcesz uzyskać, spróbujemy pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 5248237
    djgibo
    Poziom 11  
    pierwszy działa jako access point bez problemów, laptop go wykrywa można się połączyć z internetem po wpisaniu hasła, drugi ustawiłem na "Access Point Client" i wpisałem mac adres pierwszego (AP), chciałbym uzyskać połączenie internetowe po skrętce do komputera
  • REKLAMA
  • #4 5248741
    Rafik_
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Jakie adresy IP ustawiasz w kliencie i komputerze do niego podłączonym? Może dla prób wyłącz zabezpieczenia sieci. Czy AP widzi APC (tego klienta) ?
    Z instrukcji niewiele wynika i ciężko jest podpowiedzieć bez tych informacji, a wg instrukcji wszystko robisz poprawnie i powinieneś uzyskać zamierzony efekt, kombinuj Ty masz to na stole, jak zbytnio pokombinujesz to RESET i zacznij od nowa.

PS.
    Czytając:

http://openlinksys.info/forum/viewthread.php?forum_id=32&thread_id=2998

pomyślałem sobie że właśnie adres IP AP i APC(klienta) może masz takie same?
  • #5 5250822
    djgibo
    Poziom 11  
    Wszystko mam dobrze ustawione znakiem tego, AP - 192.168.1.100 KLIENT - 192.168.1.200, nie wiem co może być nie tak, Gdzie sprawdzić czy urządzenia się widzą? Nie znalazłwem takiej opcji.
REKLAMA