logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subwoofer do 400 zł – jakie modele z Allegro warto wybrać do domowego audio?

Shabu 19 Cze 2008 12:28 1815 7
REKLAMA
  • #1 5264131
    Shabu
    Poziom 10  
    Witam ;]

Mój kuzyn ma zamiar KUPIĆ subwoofer do 400zl (wiadomo ze nie bedzie to nic szczególnego). Sam zrobić tego nie umie, zresztą nie chce. Jak byście mogli to najlepiej jakieś przykłady z allegro ;]

z gory thx.
  • REKLAMA
  • #2 5264182
    przemo-lukas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 144
    Za 400zł aktywny subwoofer to raczej porażka. Jeśli on nie potrafi, to może Ty mu zrobisz?
    Na początek proponuję podejść na ulicę Lipową w B-stoku. Mają sporo sprzętu. Może wpadnie Wam coś w oko (ucho).
  • REKLAMA
  • #3 5270364
    Shabu
    Poziom 10  
    sorki za brak zainteresowania tematem z mojej strony ale mialem problem z PC (wymiana zasilacza)

przemo-lukas napisał:
    Jeśli on nie potrafi, to może Ty mu zrobisz?

nie, on wyraznie mi powiedział ze nie chce robionego subwoofer'a... chociaz polecałem mu ten wariant. :)

przemo-lukas napisał:
    Na początek proponuję podejść na ulicę Lipową w B-stoku. Mają sporo sprzętu. Może wpadnie Wam coś w oko (ucho).

A może wiesz jaki adres? Bo Lipowa jest dłuuuuga ;]

P.S. a jeżeli nie aktywny, to czy pasywny będzie to taki sam Shit jak aktywne za 400zl ??
  • REKLAMA
  • #4 5271132
    xTrEmE_baSS
    Poziom 23  
    Ocena: 13
    a masz wzmacniacz pod pasywny sub?
  • #6 5279855
    Shabu
    Poziom 10  
    xTrEmE_baSS napisał:
    a masz wzmacniacz pod pasywny sub?

no raczej nie :(

do przemo-lukas, dzieki wlasnie mam zamiar tam sie dzis wybrac ;)
  • REKLAMA
  • #7 5280008
    msstasiek
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Może weźmiesz coś na raty w jakimś znanym sklepie? Polecam Magnat 300A. Czytałem wiele opinii, cenowo do jakości nie ma sobie równych. Możesz go kupić "od ręki" za około 600zł na allegro. W sklepie będzie drożej, ale moze jakieś raty 0% :)
  • #8 5283757
    Shabu
    Poziom 10  
    co do tych rat to bede namawial kuzyna :) chociaz tam w sklepie widzialismy dwa (uzywane) suby ;] okolo 450 zl :] tylko nie pamietam nazwy ;P

Moderowany przez przemo-lukas:

Zlikwidowałem z postu wulgaryzm. Następnym razem będzie ostrzeżenie.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru subwoofera do 400 zł na Allegro do domowego audio. Wskazano, że aktywne subwoofery w tej cenie zwykle oferują niską jakość, a samodzielne wykonanie subwoofera jest alternatywą, choć niechętnie rozważaną przez zainteresowanego. Poruszono kwestię różnicy między subwooferem aktywnym a pasywnym oraz konieczności posiadania wzmacniacza do subwoofera pasywnego. Zaproponowano odwiedzenie sklepów z elektroniką na ulicy Lipowej w Białymstoku, gdzie można znaleźć sprzęt audio. Wspomniano także możliwość zakupu subwoofera na raty w znanym sklepie, z rekomendacją modelu Magnat 300A, który jest ceniony za stosunek jakości do ceny, choć kosztuje około 600 zł. Wspomniano również o używanych subwooferach dostępnych w cenie około 450 zł, jednak bez podania konkretnych modeli.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA