logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm w Seat Cordoba. Kierunkowskazy świecą same co 30s.

suissman 20 Cze 2008 00:00 1694 2
REKLAMA
  • #1 5266687
    suissman
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Jestem szczęśliwym posiadaczem samochodu Seat Cordoba (r.1998, 1.4 SE + gaz).
    Właśnie wróciłem z myjni na statoilu i ...mój samochód, a dokładniej chyba alarm, zwariował. Gdy tylko ruszyłem z myjni, usłyszałem trzy krótkie piknięcia i na stałe zapaliły mi się oba kierunkowskazy. Po chwili (20-30 sekund) oba zgasły i wszystko było ok, po czym znów trzy krótkie piknięcia i pala się oba. I tak cała drogę do domu. Pod domem wyłączyłem silnik, po czym włączyłem i wyłączyłem alarm, ale po uruchomieniu silnika znów - trzy krótkie piknięcia o oba kierunki się palą (ciągle) i po chwili przestają, by za moment znów trzy razy piknąć i się zapalić...i tak cały czas jak uruchomiony był silnik...wyłączanie alarmu z pilota powodowało, że kierunki gasły, ale po chwili znów się powtarzało to samo (trzy piknięcia i oba świecą).
    Dodam, że samochód kupiłem z drugiej ręki i nie wiem jaki jest w nim alarm. Jednak teraz sam nie wiem czy to alarm, bo dzieje się tak tylko przy uruchomionym silniku...
    Może ktoś zetknął sie z takimi objawami i będzie mógł mi pomóc?
    Dziękuje i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 5266698
    Blicek
    Poziom 26  
    Ocena: 216
    Na uruchomionym silniku, czy wystarczy ze zaplon wlaczony?
  • #3 5266929
    suissman
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    na uruchomionym silniku. przy włączonym zapłonie nic się nie dzieje.
REKLAMA