logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nikolaus Elpigaz – brak dostępu do menu ustawień, szukam oprogramowania XP/COM

golfik18 26 Cze 2008 23:32 2002 8
REKLAMA
  • #1 5289142
    golfik18
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    ponawiam moje prosby o pomoc.poszukuje softu do nikolausa elpigazu. mam problem z ustawieniem konfiguracji tzn nie moge wejsc w menu ustawien.program w komputerze xp polaczony z centralka jest przez com.jesli ktos posiada taki soft prosze o przeslanie na adamwojciak(_at_)onet.pl
  • REKLAMA
  • #2 5331879
    maszan
    Poziom 25  
    Ocena: 133
    Mam taki program do Nicolaus 2004.Niestety nie laczy mi sie z centalka.Moze wiesz gdzie (jak zmienic ustawienie portu w programi zeby zgrac sie z fejsem?
  • REKLAMA
  • #3 5337324
    golfik18
    Poziom 12  
    ja mam standartowe ustawienia .interfejs jest na max232 .a program mam w dosie
  • REKLAMA
  • #4 5347580
    Sagus
    Poziom 11  
    Dopowiem z czym się spotkałem, tzn. programy z Elpigazu chodzą bez problemu na systemach, które "w pełni" (dobrze) obsługują DOS'a, czyli Win98, WinMe, Win2000. Niestety WinXP do nich nie należy, stąd masz zapewne problem.
  • #5 5352835
    golfik18
    Poziom 12  
    czlowiek ktory sprzedal mi interfejs zapewnial mnie ze na vin xp bedzie chodzilo.po wielu probach udalo mi sie powrocic do ustawien poprzednich.i narazie czekam na jakis sprawdzony soft.[sorry za pismo ale nie umiem inaczej]
  • REKLAMA
  • #6 5381432
    golfik18
    Poziom 12  
    na forum pojawily sie softy do wielu centralek m.in elpigaz viola.sprubuj bo ja znalazlem nikolausa w xp ale jeszcze nie sprawdzilem.wygladaja bardzo sensownie.

Dodano po 4 [minuty]:

z uwagi na to ze zainteresowanie tematem jest slabe zmuszony jestem zakonczyc .
  • #7 5430791
    ecovector
    Poziom 14  
    Ocena: 42
    Cześć. Posiadam Nicolaus/Hevelius 1.1.0.1 i Nicolaus/Hevelius rozszerzony 1.1.0.1 na orginalnej płycie. Który Ci potrzebny?. Podaj dokładny adres email.
  • #8 5671259
    golfik18
    Poziom 12  
    Jeżeli możesz wyślij na adam wojciak(_at_)onet.eu z góry dzięki
  • #9 11361798
    mietekkw
    Poziom 2  
    Witam, Ja również chciałbym prosić o oprogramowanie do elpigaz hevelius na adres mietekkw(_at_)onet.eu. Dzięki

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku dostępu do menu ustawień centralki Nikolaus Elpigaz poprzez oprogramowanie działające na systemie Windows XP. Użytkownik poszukuje odpowiedniego softu kompatybilnego z interfejsem COM (max232) do konfiguracji urządzenia. W dyskusji wskazano, że oryginalne programy Elpigaz działają poprawnie na systemach z pełną obsługą DOS, takich jak Windows 98, Me czy 2000, natomiast Windows XP może powodować problemy z komunikacją. Pojawiły się sugestie dotyczące dostępności oprogramowania do różnych centralek Elpigaz, w tym wersji Nikolaus działającej pod XP, jednak brak potwierdzenia ich skuteczności. Udostępniono także wersje oprogramowania Nicolaus/Hevelius 1.1.0.1 na oryginalnych nośnikach, które mogą być pomocne w rozwiązaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA