logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku - karta dźwiękowa nie widoczna w Menedżerze urządzeń

DONGERO 13 Lut 2004 22:01 1453 9
REKLAMA
  • #1 504067
    DONGERO
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Chyba moja karta dzwiekowa sie odinstalowala bo nie slysze zadnych DZWIEKÓW w ogóle, ani w grach ani w róznych programach np. gg Pomózcie nie wiem co robic...
    wchodze na moj komputer>panel sterowania>system>menedzer urzadzen> i tam powinno byc Kontrolery dzwieku, wideo i gier ale ich NIE MA!!! czyli nie ma karty dzwiekowej (?) ...co mam robic.??
  • REKLAMA
  • #2 504170
    Tygrys
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    w w menadzerze wez skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu prawym myszy:)
    musisz zainstalowac ja ponownie stery mogły się wysypać
  • REKLAMA
  • #3 504576
    kmieciu
    Poziom 19  
    Ocena: 75
    Jeżeli karta jest aktywna to w menadzerze urzadzeń powinna być widoczna. Jeżeli brak sterowników to nieznane urządzenie, jeżeli konflikt urządzeń to żólty wykrzyknik. Jest jeszcze jedna możliwość - jezeli karta jest zintegrowana z płytą główną to prawdopodobnie jest to że jest odłączona w biosie
  • #4 504740
    DONGERO
    Poziom 13  
    dobra sciagnelem sterowniki i teraz jest dzwiek ale np winampa nie moge wlaczyc bo zaraz komputer sie zawiesza chcialem jeszcze dodac ze usunelem (niestety) directsound output v2.2.10 skad moge to sciagnac ?? jesli moge...
  • #5 504743
    Tygrys
    Poziom 18  
    a jaką masz dzwiekówke?
  • REKLAMA
  • #6 504763
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 26
    Mi się komp sypał podczas odtwarzania (NIE midików), i była to wina niedociśniętej karty. Po dociśnięciu ustał nawet konflikt z COM1.
  • #7 504774
    Tygrys
    Poziom 18  
    hmm widzisz casem zle wsadzona karta robi takie problemy:)
    dla tego dobrze wkładaj urządzenia bo mozesz płyte schajczyc
  • #8 505128
    DONGERO
    Poziom 13  
    ee jadnak nie wszystko jest okey, nie chca mi sie wlaczyc zadne gry komputer mi sie zawiesza
  • REKLAMA
  • #9 505161
    Tygrys
    Poziom 18  
    a spróbuj przełozyc karte to innego slota::)
  • #10 505174
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 194
    Nadal nie wiadomo jaka to karta dźwiękowa, płyta gówna, system itp.
    :arrow: DONGERO
    Podaj więcej informacji to może ktoś ci pomoże.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza brak dźwięku oraz niewidoczność karty dźwiękowej w Menedżerze urządzeń, gdzie nie pojawia się sekcja "Kontrolery dźwięku, wideo i gier". Sugerowane rozwiązania obejmują skanowanie w poszukiwaniu zmian sprzętu, ponowną instalację sterowników oraz sprawdzenie, czy karta dźwiękowa nie jest wyłączona w BIOS-ie, zwłaszcza jeśli jest zintegrowana z płytą główną. Problemy mogą wynikać także z nieprawidłowego osadzenia karty w slocie PCI, co może powodować konflikty sprzętowe i zawieszanie się systemu. Po instalacji sterowników pojawił się dźwięk, jednak uruchamianie niektórych programów (np. Winamp) powoduje zawieszanie się komputera. Użytkownik usunął DirectSound Output v2.2.10 i pyta o możliwość jego ponownego pobrania. Zalecane jest podanie dokładniejszych informacji o modelu karty dźwiękowej, płycie głównej i systemie operacyjnym, aby umożliwić precyzyjniejszą pomoc.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA