logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beznadziejna jakoś dźwięku z mikrofonu na karcie SB

KSRhaziel 01 Lip 2008 06:36 938 1
REKLAMA
  • #1 5301521
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Na początek może parę informacji. W komputerze posiadam dwie karty dźwiękowe. Pierwsza to zintegrowana AC'97 (na płycie MSI KT4V-L), druga to niedawno kupiona, używana SoundBlaster Live! SB0222. Mikrofon, to zwykły sprzęt za kilka złotych. Od razu jednak podkreślam, był testowany i jest w 100% zatem od razu można go wykluczyć.

Sterowniki karty AC'97 to standardowe, ściągnięte ze strony MSI (do tej płyty głównej) i nie musiałem nawet nic się bawić, żeby mikrofon zadziałał. Zaś SB działa na sterownikach KX. Gdy w pewnym momencie się zdenerwowałem, postawiłem zwykłe sterowniki Creative, problem nadal był ten sam.

Mianowicie problem to dźwięk (głos), który poprzez mój mikrofon jest totalnie zniekształcony, pełen jakiś buczeń i pierdzeń. Lecz to nie wszystko. Bowiem problem występuje tylko na karcie SB. Gdy podłączam mikrofon do zintegrowanej karty wszystko jest pięknie i czysto.

I na koniec pytanko. Czy macie jakąś radę, czy może powinienem pogrzebać coś w sterownikach, ustawieniach karty, czy może jest to problem w postaci jakiegoś uszkodzenia karty SB?
  • REKLAMA
  • #2 5301538
    zieluś
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Szukaj tam w opcjach funkcji tłumienia zakłóceń (mam takie coś w realteku) lecz wydaje mi się że to coś z masowaniem (wina sprzętowa) możesz przecież podłączyć mikrofon pod jedną kartę a drugą mieć muzykę ale nie wiem czy Cię to zadowala
REKLAMA