logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaf i MT Box Nokia - błąd bot error przy flashowaniu przez USB

systemil 02 Lip 2008 15:31 2020 9
REKLAMA
  • #1 5305644
    systemil
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z flashowaniem po usb tymi boxami. Telefon się sczytuje wszystko ok do momentu gdy wcisnę flasch. Po chwili wyskakuje bot error. Do niedawna miałem tylko mt box było ok, teraz dokupiłem jaf, raskala i setoola od tej pory mam problemy. Przeinstalowywałem obydwa boxy, sterowniki usb też.
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5306050
    poterzet1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    o ile sie nie myle to raskal z setoolem sie gryzie
  • Pomocny post
    #3 5306071
    dziekanone
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    To mylisz się bo mi się w niczym nie gryzie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5306469
    jubi20
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    moze sterowniki masz do bani
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 5306582
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    A nie masz przypadkiem zainstalowanego PC Suite ?
  • #6 5307028
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    habrozaurus napisał:
    A nie masz przypadkiem zainstalowanego PC Suite ?

Może sie gryźć z PC Suitem ?? U mnie od niedawna jest takie temat ze żadnego fona po DKU2 nie można flashować - error booting.
  • Pomocny post
    #7 5307047
    archi3
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    ano moze a dokladniej z NSU. do NSU dostarczyli teraz nowe sterowniki niekompatybilne z jafem np i wywala bledy przy probie flesza pozniej
  • REKLAMA
  • #8 5307111
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    @fokus73 , no właśnie u mnie na włączonym pc suite po wciśnięciu flashing sczyta info i wisi na error booting, gdy wylaczam pc suite i dam jeszcze Flash to bootuje bez problemu.
  • Pomocny post
    #9 5307490
    JackTheNipper
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Sprawa jest prosta jeżeli używamy Nokia Suite to aktualizujemy ten soft do najnowszej wersji a potem odinstalowywujemy JAFa i ponownie go instalujemy. Jaf zapoda swoje stery no i zawsze przed używaniewm Jafa wyłączyć trzeba Nokia Suite żeby w chwili podłączenia telefonu nie ustawiał go pod siebie.
  • #10 5308495
    systemil
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Wina była w sterownikach USB. Wszystko już gra. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
    Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył błędu "bot error" podczas flashowania telefonów Nokia przez USB za pomocą boxów JAF i MT Box. Telefon był poprawnie wykrywany, ale po rozpoczęciu flashowania pojawiał się błąd. Użytkownik posiadał wcześniej tylko MT Box, z którym nie było problemów, jednak po dokupieniu JAF, Raskala i Setoola pojawiły się komplikacje. W dyskusji wskazano, że Raskal i Setool mogą potencjalnie kolidować, jednak nie jest to regułą. Sugerowano również, że problem może wynikać ze sterowników USB lub obecności oprogramowania PC Suite/Nokia Suite, które może blokować dostęp do telefonu podczas flashowania. Zalecano aktualizację Nokia Suite do najnowszej wersji, odinstalowanie i ponowną instalację JAFa, a także wyłączanie Nokia Suite przed użyciem JAFa, aby uniknąć konfliktów sterowników. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez poprawną instalację sterowników USB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA