Witam Cremon!
Udało mi się znaleźć panel z nawigacją, choć nawi nie chodzi w Polsce i ubolewam nad tym. Uszkodzony był jeszcze czytnik DVD, który był prawdopodobnie przyczyną usterki, gdyż przez niego idzie całe sterowanie do panela. Ruszyło wszystko,ale musiałem jeszcze odblokować radio w serwisie.
Ale jakikolwiek schemat do primery byłby mile widziany. Mam nadzieję,że nie będzie potrzebny, ale...
Zamykam temat.
Pozdrawiam.
✨ Poszukiwano schematu instalacji elektrycznej panelu sterowania do Nissana Primera P12 z powodu uszkodzenia panelu lub wyświetlacza. Diagnoza wykazała uszkodzony procesor, co wymusiło wymianę panelu na nowy, jednak bez funkcji nawigacji. Pojawiło się pytanie o możliwość działania panelu bez modułu nawigacji. Ostatecznie znaleziono panel z nawigacją, choć funkcja ta nie działa w Polsce, a uszkodzony czytnik DVD był prawdopodobną przyczyną usterki, gdyż sterowanie panelem przechodzi przez ten moduł. Po wymianie i odblokowaniu radia w serwisie system zaczął działać poprawnie. Jeden z uczestników dyskusji zaoferował dostęp do pełnej dokumentacji serwisowej (elektryka) do Primery P12, zawierającej szczegółowe schematy złączy. W dalszej części forum pojawiły się pytania o schematy instalacji elektrycznej do innych elementów, takich jak klakson oraz problemy z licznikiem i kontrolką ciśnienia w oponach, które nie odpowiadają rzeczywistemu wyposażeniu pojazdu. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.