logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuję schematu instalacji panela sterowania -primera P12

zybi-77 02 Lip 2008 23:22 4021 7
REKLAMA
  • #1 5306879
    zybi-77
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Mam uszkodzony panel sterowania , bądź wyświetlacz. Potrzebuję schemat instalacji aby coś ruszyć. Jeżeli ktoś posiada, to proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5307344
    Tony J.
    Poziom 20  
    Ocena: 99
    Nie do dostania, tu akurat pomaga doświadczenie.
  • REKLAMA
  • #3 5346755
    zybi-77
    Poziom 11  
    Zdiagnozowałem usterkę, uszkodzony procesor. Wymieniam panel na nowy,ale bez nawi.
    Czy można podłączyć panel bez opcji nawigacji i ruszy wszystko?
  • REKLAMA
  • #4 5914056
    Cremon
    Poziom 14  
    Ocena: 49
    Witam jeśli nie rozwiązałeś problem odezwij się na pw
  • #5 5921820
    zybi-77
    Poziom 11  
    Witam Cremon!
    Udało mi się znaleźć panel z nawigacją, choć nawi nie chodzi w Polsce i ubolewam nad tym. Uszkodzony był jeszcze czytnik DVD, który był prawdopodobnie przyczyną usterki, gdyż przez niego idzie całe sterowanie do panela. Ruszyło wszystko,ale musiałem jeszcze odblokować radio w serwisie.
    Ale jakikolwiek schemat do primery byłby mile widziany. Mam nadzieję,że nie będzie potrzebny, ale...
    Zamykam temat.
    Pozdrawiam.
  • #6 6233769
    gafek
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Jeśli Cię to jeszcze interesuje to mam całą serwisówkę do Primery P12 na płycie....

Co prawda jest to raczej elektryka,ale przynajmniej wszystkie złącza są rozpisane dokładnie.

Pozdr..
    A.
  • #7 7015911
    groszeczek
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    potrzebuje pomocy schematu instalacji elektrycznej nissan primera p 12 niewiem jak sie dobrac do klaksonu nie dziala mi prosze o pomoc dziekuje
  • REKLAMA
  • #8 7366062
    rob0806
    Poziom 2  
    Ocena: 13
    witam a mi licznik chodzi 2xszybciej i kontrolka cissnienia w gumach sie zpalla a samochod nie posiada czujników
    licze na pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano schematu instalacji elektrycznej panelu sterowania do Nissana Primera P12 z powodu uszkodzenia panelu lub wyświetlacza. Diagnoza wykazała uszkodzony procesor, co wymusiło wymianę panelu na nowy, jednak bez funkcji nawigacji. Pojawiło się pytanie o możliwość działania panelu bez modułu nawigacji. Ostatecznie znaleziono panel z nawigacją, choć funkcja ta nie działa w Polsce, a uszkodzony czytnik DVD był prawdopodobną przyczyną usterki, gdyż sterowanie panelem przechodzi przez ten moduł. Po wymianie i odblokowaniu radia w serwisie system zaczął działać poprawnie. Jeden z uczestników dyskusji zaoferował dostęp do pełnej dokumentacji serwisowej (elektryka) do Primery P12, zawierającej szczegółowe schematy złączy. W dalszej części forum pojawiły się pytania o schematy instalacji elektrycznej do innych elementów, takich jak klakson oraz problemy z licznikiem i kontrolką ciśnienia w oponach, które nie odpowiadają rzeczywistemu wyposażeniu pojazdu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA