Witam kupiłem 3 miesiące temu najtańszy agregat w markecie o mocy 800W ale dopiero teraz był mi potrzebny i dokładnie go sprawdziłem i okazało się po pomiarach napięcia ,że na biegu jałowym bez obciążenia napięcie waha się od ok220V do ok 270V natomiast po obciążeniu żarówką 100W w momencie jej włączenia napięcie spada do ok 170V po czym wzrasta do 200-220V i również sie waha w granicach 20V,pomiary robiłem na pracującym ok 10 min agregacie.
Czy można go jakoś wyregulować albo dobudować jakiś regulator napięcia(czy jet taka opcja i czy jest to opłacalne)bo przy takich skokach napięcia to nie można nawet zasilać żarówki na działce bo strasznie "mruga"co jest bardzo denerwujące nie mówiąc już o zasialniu nim jakiejś elektroniki.
Czy można go jakoś wyregulować albo dobudować jakiś regulator napięcia(czy jet taka opcja i czy jest to opłacalne)bo przy takich skokach napięcia to nie można nawet zasilać żarówki na działce bo strasznie "mruga"co jest bardzo denerwujące nie mówiąc już o zasialniu nim jakiejś elektroniki.