logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Webasto kopci i nie grzeje - co to za materiał przypominający watę szklaną?

koza0007 17 Lut 2004 00:07 18415 4
REKLAMA
  • #1 506091
    koza0007
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Moje webasto przestalo grzac. Po wlaczeniu strasznie kopci dymem. Tak jakby sie zalewal. Zauwazylem ze jest zuzyta taka niby wata szklana na ktora natryskiwana jest ropa. Co to jest za material, w momencie zaplonu ta wata pali sie razem z ropa i rozgrzewa sie do czerwonosci. Moze jest to uzywane w jakis piecach. W dotyku jest jak wata do ocieplen budynków tylko sprasowana.
  • REKLAMA
  • #2 512684
    hobbysta5
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Witam.
    Moze ta wata podtrzymuje spalanie. Sprawdz rozpylacz, filtr powietrza.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 516158
    koza0007
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    U mnie nie ma zadnej dyszy i nigdy nie było. Poprostu paliwo psikało bez zadnego rozprysku na ta szmatke. Ta szmatka namaczala sie i nastepowal zaplon od swiecy ktora dotyka tej szmatki. Poprostu u mnie plonie caly czas namoczona szmatka.
  • #5 516170
    track
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Musisz w twoim przypadku zamówić palnik gdyż ta wata jak to nazywacie jest uszkodzona i z tego powodu paliwo jest nierównomienie rozprowadzane na tym palniku.Tam niema świecy tylko jest sztyft żarowy i to on powoduje zapłon paliwa pod wpływem powietrza z silnika dmuchawy.Koszt tego palnika to około 200zł.Pozdrawiam.
REKLAMA