logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja karty Wi-Fi HORNET P6122-12 USB na płycie ECS-K7S5A z USB 1.1

marek_aps 09 Lip 2008 23:31 1247 2
REKLAMA
  • #1 5328919
    marek_aps
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Od niedawna jestem posiadaczem karty WI FI HORNET pod usb (dokładnie P6122-12) i mam problem z jej zainstalowaniem na płycie ECS-K7S5A. Podejrzewam że problem może być w tym że na w/w płycie zamontowane jest USB 1.1. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z tym problemem?
  • REKLAMA
  • #2 5329217
    Altruist
    Poziom 11  
    Chodzi Ci o tą kartę z Pentagrama ? Mam taką.
    Zainstalowałeś sterowniki ? Robi się to przed podłączeniem urządzenia, ale po też można. Wykrył Ci tą kartę sieciową ? Możesz to sprawdzić Start>Panel Sterowania>Połączenia sieciowe i musisz poszukać coś co będzie miało w opisie tą kartę.
  • #3 5329494
    marek_aps
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pomimo instalacji sterowników (też tych najnowszych ze strony producenta) system nie może nic przypisać do wykrywanego urządzenia. Sterownik jest w postaci programu do zaistalowania ( sterowniki + prgram zarządzający). System operacyjny (winxp home sp2) świeżo postawiony. W niektórych opisach na GOOGLE można przeczytać że to powinno chodzić pod USB 1.1

Dodano po 2 [minuty]:

Wykrywa do połowy tzn. pokazuje że jest to karta sieciowa radiowa ale nie pokazuje jej pełnej nazwy.
REKLAMA