logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Amika 854 TX - programator zatrzymuje się i wydaje dźwięk zgrzytu

dzac4 10 Lip 2008 09:36 1140 3
REKLAMA
  • #1 5329534
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Mam problem z tą pralką nie chce kręci programator jak stanie w miejscu to tylko zgżyt słychac i nie ruszy dalej,a to nie dopierze lub nie odwiruje.Pdpowie ktoś gdzie szukac przyczyn[/code]
  • REKLAMA
  • #2 5329624
    sebastian.rak
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Podejrzewam że staje zawsze w tym samym miejscu - jak tak to najprawdopodobniej masz obrobione ząbki w napędzie programatora (ten zgrzyt) - programator do wymiany - bo nie widziałem w sprzedaży żadnych części do reperacji programatorów.
    Zgrzyt słychać jak programator staje? A jak go minimalnie przekręcisz dalej to pralka rusza czy nie?
  • REKLAMA
  • #3 5329669
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    dokładniej to jest takie pykanie jak się zatrzyma,nawet ręczne przekręcenie nie daje rady nadal zatrzyma się i pyka.
  • #4 5329714
    sebastian.rak
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Z tyłu programatora powinien być taki mały silniczek który napędza programator. Sprawdź czy się czasami nie popuścił - ewentualnie go odkręć i sprawdź ząbki na zębatce na nim i w środku programatora.

UWAGA! Zachowaj ostrożność bo występuje tam pełne napięcie sieci - 220V AC

Do moderatorów. Użyłem czerwonego bo nie ma innego koloru którym można wyróżnić tą uwagę.
REKLAMA