logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie podpiąć we wzmacniaczu kabelki z sygnałem do układu?

Paul119 10 Lip 2008 10:27 1041 2
  • #1 5329657
    Paul119
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Chciałbym się dowiedzieć gdzie, lub jak mogę podpiąć kabelki (są takie jak zwykłe słuchawkowe, czyli dwa kabelki w izolacji i do każdego kabelek z masą) do układu wzmacniacza, bo jak teraz podpiąłem (jest widocznie coś źle) to mam głos tylko w jednym głośniku. Nie posiadam żadnego schematu do tego wzmacniacza, ponieważ kiedyś mój tata go kupił od znajomego i ja go nie robiłem. Nie wiem w ogóle, czy jeszcze gdzieś jest schemat do tego, ale mniejsza z tym. Na płytce ma takie oznaczenia do podpięcia tych kabelków od lewej strony patrząc: 3,4(chyba bo jest niewyraźnie lub masa),1,2. I moje pytanie jest takie: gdzie mam podpiąć te kabelki, gdzie masę, a gdzie + w które numery na płytce? Jeżeli potrzebne są wam jeszcze jakieś informacje na temat tego wzmacniacza, to mogę zrobić zdjęcie tych wejść ponumerowanych lub poszukać na płytce model chyba kitu jakiegoś (bo to nie jest ze sklepu, tylko jakiś gościu to składał).

[Wstaw zdjęcie (wyraźne) i jeśli to KIT, jego numer. Mariusz Ch.]
  • #2 5329795
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3847
    Pokaż zdjęcie, jeśli jest scalona końcówka mocy to poszukaj dla niej pdf i wędruj po ścieżkach.
  • #3 5330965
    Paul119
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Na obudowie pisze: WS 103 STEREO
    Przepraszam, ale nie wiem jak pomniejszyć zdjęcia.

Oto zdjęcia:
    Gdzie podpiąć we wzmacniaczu kabelki z sygnałem do układu?Gdzie podpiąć we wzmacniaczu kabelki z sygnałem do układu?
    Gdzie podpiąć we wzmacniaczu kabelki z sygnałem do układu?Gdzie podpiąć we wzmacniaczu kabelki z sygnałem do układu?
REKLAMA