logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes w210 automat 2,2 diesel obroty same wzrastają .

mariusz83x83 10 Lip 2008 18:26 4256 4
REKLAMA
  • #1 5331057
    mariusz83x83
    Poziom 20  
    Ocena: 120
    Witam mam problem z mercedesem jak w temacie czasami jedzie normalnie i nagle sam dodaje sobie gazu a po chwili gaśnie ale to nie zawsze raz da sie go zapalic a czasami jest problem zapali i gaśnie co może być problemem ??
  • REKLAMA
  • #2 5339771
    122
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Może sie zapowietrzać pompa.Takie właśnie objawy występują.
    A rano jak odpalasz to tez gaśnie?
    Jeżeli tak to na 99% jest to zapowietrzenie układu paliwowego.
  • REKLAMA
  • #3 5340526
    mariusz83x83
    Poziom 20  
    Co do zapowietrzania pompy to mam pewne wątpliwości czasami da sie przejechać 200km i nic się nie dzieje a czasami przez cały dzień dodaje sobie sam gazu i po chwili gaśnie zauważyłem już jakiś czas temu że ma drobne wycieki z elektrozaworów pompy wtryskowej ale nic się wcześniej nie działo aha jak już zgaśnie to zapala się lampka (ERG) może ktoś wie co to za usterka.
  • REKLAMA
  • #4 5359376
    mariusz83x83
    Poziom 20  
    Wczoraj doszedłem do czegoś takiego że na zimnym silniku nic sie nie dzieje dopiero po przejechaniu ok 5km jest taki objaw po przełączeniu na neutral żeby silnik chodził na wolnych to dzieje sie tak obroty wzrastaja do 5000tyś. obr. i po 10sek. spadają i jest normalnie drugą dziwną rzeczą jest coś takiego że wcześniej jak zdiołem plastikową rure co łączy kolektor ssący z przepustnicą to silnik nie zapalał teraz po zdięciu odpala normalnie tempomat też nie działa co to może być????

Dodano po 7 [minuty]:

Aha i zapala się lampka (erg)
  • #5 5434433
    mariusz83x83
    Poziom 20  
    Temat już można zamknąć pompa naprawiona wszyscy piszą że to czujniki lub coś tam z elektroniką a to nie do końca tak jest trzeba było rozebrać i dokładnie wszystko wyczyścić (sama rdza) spowodowana kiepską jakością ropy w PL troche zabawy było ale naprawde warto w moim przypadku i tak musiałem kupić drugą pompe lał jeden z elektrozaworów kupilem z pękniętym korpusem wyczyściłem i dałem nie cieknący zawór teraz wszystko ok reszte części moge odsprzedać jak by ktoś chciał.
REKLAMA