logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć krańcówkę tylnej klapy w Passat B5 1998 kombi?

airvolf 12 Lip 2008 10:14 8791 6
REKLAMA
  • #1 5335228
    airvolf
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    witam Nie mam pojęcia jak sie wpiąc w krańcówke tylnej klapy w Vw passat 98r combi !! nie ma tam żadnej lampki , rozebrałem plastyki dostając sie do zamka noi za żadnym przewodzie nie pojawia sie masa po otwarciu bagażnika w sedanie nie miałem tego problemu

druga sprawa to alarm który zamontowałem to exus v2 , który na zamknij daje pierwszy( 0.7 sekundy ) impuls masy a po sekundzie drugi 20 sekundowy impuls na comfort problem tki w tym ze central sie otwiera po drugim impulsie na zamknij podłączyłem sie oczywiście wewnątrz drzwi kierowcy Czy ma ktoś pomysł jak to ominąć
  • REKLAMA
  • #2 5335516
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2458
    pod nogami kierowcy jest moduł i tam brazowy z czarnym paskiem to masa na lampke bagażnika.Często włącznik w samej klapie lubi się zepsyć a lampke masz kolego z tyłu na podsufitce jezeli chodzi o zamykanie to jeżeli komfort masz na oddzielnym przewodzie to podłącz tylko to bez zamykania a jeżeli nie to może alarm ma opcje dwóch impulsów na zamknij a potem komfort
  • REKLAMA
  • #3 5337237
    airvolf
    Poziom 11  
    faktycznie włącznik w zamku klapy jest uszkodzony z góry dziekować !!!

wywaliłem centralke exus v2 i wstawiłem esus v10 problem sie powtórzył centralka posiada osobne wyjscie na komfort (spiołem z przewodem zamknij) które jest wyzwalane po 2 sekundach trzymania przycisku na zamknij i znowu mam 2 impulsy (zamknij) pod rząd co powoduje ze zamek sie zamknie po pierwszym impulsie a po drugim na komfort otworzą sie drzwi kierowcy a szyby prawidlowo pójdą do góry

moje pytanie brzmi czy w passacie jest jakis inny przewód odpowiadający tylko za domykanie szyb tak zebym podłączył wyjscie komfort pod niego

Jak podłączyć krańcówkę tylnej klapy w Passat B5 1998 kombi?
  • REKLAMA
  • #4 5346281
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2458
    zmien alarm na code e-50
  • #5 5346321
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 5346781
    airvolf
    Poziom 11  
    mistrzu Norbercie !!! Exus v10 posiada osobny przewód do komfortu bez wzglendu jak masz zaprogramowaną centralke sygnał na tym przewodzie pojawia sie dopiero o 2-3 sekundach trzymania przycisku na zamknij !! wiec jaki to ma sens???? czy chiało by ci sie za kazdym razem zamykając smaochod trzymac przycisk na zamknij 2-3 sekundy !!!!! bez kitu ale twoja wypowiedz była zbędna
    Zamontowałem dodatkowy sterownik Unister i wszytko gra ,w golfie 4 montowałem exusy i było elegancko myslalem ze passacie bedzie to samo ale sie przleiczyłem
  • #7 5346859
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ W Passacie B5 kombi z 1998 roku brak tylnej lampki bagażnika utrudnia podłączenie krańcówki tylnej klapy. Włącznik w zamku klapy często ulega uszkodzeniu, co potwierdzono w omawianym przypadku. Masa na lampkę bagażnika znajduje się pod nogami kierowcy na przewodzie brązowym z czarnym paskiem. Problem z centralnym zamkiem i alarmem Exus V2 oraz V10 polega na tym, że alarm generuje dwa impulsy masy na zamknięcie: pierwszy krótki (0,7 s) i drugi dłuższy (20 s) na funkcję komfort, co powoduje niepożądane otwarcie drzwi kierowcy po drugim impulsie. Alarm posiada osobne wyjście na komfort, które jest aktywowane po 2-3 sekundach trzymania przycisku zamknij, co jest niewygodne w codziennym użytkowaniu. Rozwiązaniem było zastosowanie dodatkowego sterownika Unister, który poprawnie obsługuje funkcję komfort. Dyskusja wskazuje, że w Passacie B5 kombi nie ma oddzielnego przewodu do domykania szyb, co różni go od Golfów IV, gdzie system działał bez problemów. Zalecane jest sprawdzenie masy pod nogami kierowcy oraz ewentualna wymiana uszkodzonego włącznika w zamku tylnej klapy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA