logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do menu strojenia w TV SHARP DV 2808 S - jak to naprawić?

pimurban 08 Paź 2002 14:06 2072 7
REKLAMA
  • #1 52630
    pimurban
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Potrzebuję pomocy. Po włączeniu odbiornika nie mogę wejśc w menu strojenia. Jedyne menu jakie mam dostępne to zmiana języka i ustawienie sleep timera. Może ktoś z Was się z tym spotkał i coś podpowie lub posiada schemat?
  • REKLAMA
  • #2 52635
    fachman
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 124
    Schemat ci nie potrzebny, tylko oryginalny pilot, to pewno blokada, przeszukaj stronkę, może znajdziesz kody do tego modelu.
  • REKLAMA
  • #3 52641
    pimurban
    Poziom 12  
    Mam oryginalny pilot i nic.Próbowałem też swoim "Makiem 2000 maxi" i też nic.
  • #4 52661
    eugene
    Poziom 26  
    Ocena: 23
    Jaki jest mikrokontroler , to moze cos podbierzemy
  • #5 52664
    fachman
    W tryb serwisowy to się wchodzi przyciskiem na płycie głównej, ale tam nie ma blokady w menu, może ktoś zna kombinację na odblokowanie tego modelu?
  • REKLAMA
  • #6 52740
    pepe68
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Sprawdz ile jest pamięci NVM na module cyfrowym, oraz jaki jest typ kinola, mogę Ci wysłać wsad do NVM to powinno pomóc
  • #7 52743
    fachman
    Przyglądając się temu bliżej to wygląda rzeczywiście na pamięć.
  • REKLAMA
  • #8 52994
    pimurban
    Poziom 12  
    Dzięki za informacje. Sprawdzę to wszystko jutro i się odezwę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telewizorze SHARP DV 2808 S występuje problem z brakiem dostępu do menu strojenia – dostępne jest jedynie menu zmiany języka i ustawienia sleep timera. Podejrzewa się blokadę funkcji, która może być związana z pilotem lub pamięcią NVM na module cyfrowym. Próby użycia oryginalnego pilota oraz zamiennika "Makiem 2000 maxi" nie przyniosły efektu. Wskazano możliwość wejścia do trybu serwisowego za pomocą przycisku na płycie głównej, jednak brak jest znanej kombinacji do odblokowania menu strojenia w tym modelu. Zasugerowano sprawdzenie mikrokontrolera, ilości pamięci NVM oraz typu kinola, co może umożliwić przesłanie odpowiedniego wsadu do pamięci i rozwiązanie problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA