logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb strojenia w telewizorze SHARP DV3765S?

FranekDolas 01 Paź 2003 17:57 3599 10
REKLAMA
  • #1 345311
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Nie wiem jak wejść w strojenie.Nic na temat Hotel Mode nie ma w trybie serwisowym.Jakim klawiszem na pilocie ew. klawiszami się wchodzi w strojenie?
  • REKLAMA
  • #2 345358
    jez
    Poziom 31  
    Ocena: 42
    witaj
    przesylam ci dane od troszke innego modelu
    niemoge umiejscowic tego modelu-moze ktos pomoze -jakie to chassis ?

narazie probuj
  • #3 345371
    FranekDolas
    Mam tę serwisówkę.To jest trochę inne chassis.W trybie do niego nie podają nic o blokadzie a z kolei w tym co przesłałeś jest możliwość skasowania nieznanego kodu pin bo tam sobie uzytkownik blokuje i dziękuję Bogu że to nie ten bo gmeranie w tym eepromie jest niezbyt przyjemne.
  • REKLAMA
  • #4 345566
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 144
    To może być chassis 4BS-A.
  • #5 345625
    erel
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Spróbuj wstawić czystą pamięć
  • #6 346516
    FranekDolas
    Zaprogramowałem plikiem ściągniętym z netu eeprom i chodzi ale po*******one wymiary i balans więc trzeba z powrotem stary hex i znaleźć sposób na wyłączenie blokady bo w serwisówce nic nie ma na ten temat.
  • REKLAMA
  • #7 346704
    jez
    Poziom 31  
    Ocena: 42
    witaj
    Franek nic z tego co napisales nie zrozumialem
    moze jestem czlowiekiem starej daty---przetlumacz
  • REKLAMA
  • #8 346742
    Jorg
    Poziom 12  
    Witaj!
    Wysyłam Ci wsad do tego modelu.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • DV3765S.zip (520 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 346774
    FranekDolas
    Spoko hex mam ale po zapakowaniu go wszystko hula tyle że nie ma prawidłowych wymiarów itd. a nie chce mi się ustawiać więc chcę poprostu znać solucję do kasowania hotel mode i wpompować z powrotem stary hex i wyłączyć blokadę która nie pozwala wejść w strojenie.Ot co!
  • #10 350491
    amik9m
    Spec od TV
    Ocena: 133
    Richi ma rację - to jest ch. 4BS-A.
    Tryb serwis. był opisywany w zeszycie "Tryby serwis." nr 1 i w 'SE'-07/2001, ale nie wspominają tam nic o trybie hotelowym.
    Mam opis do 5BS-A - załączam (a nuż pomoże...).

Pozdrawiam.
  • #11 351578
    FranekDolas
    W jednym z zeszytów SE jest babol.Zwiera się 3 i 6ą nóżkę a nie jak w innych 2 i 6ą.TV już chodzi.Musiałem jednak rozciągnąć w pionie :? Się spociłem... :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy sposobu wejścia w tryb strojenia telewizora SHARP DV3765S oraz problemu z blokadą hotel mode w trybie serwisowym. Model ten prawdopodobnie oparty jest na chassis 4BS-A. W dokumentacji serwisowej (m.in. zeszyt "Tryby serwis." nr 1 i SE-07/2001) nie ma informacji o hotel mode ani sposobie jego wyłączenia. Próby wgrania pliku EEPROM z internetu skutkują działaniem telewizora, lecz z nieprawidłowymi wymiarami i balansem obrazu. Konieczne jest przywrócenie oryginalnego pliku hex i znalezienie metody dezaktywacji blokady hotel mode, która uniemożliwia dostęp do strojenia. W jednym z zeszytów serwisowych poprawiono błąd dotyczący zwarcia nóżek (3 i 6 zamiast 2 i 6), co pozwoliło uruchomić telewizor, choć wymagało korekty ustawień obrazu. Wskazano również możliwość wgrania czystej pamięci EEPROM jako próbę rozwiązania problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA