Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

immo vag 1h0953257bb-odczyt pin

Solo 16 Jul 2008 09:47 10144 12
Relpol
    Solo
    Level 21  
    Witam :-)
    puszka immo z seata, brak kluczy,w środku oczywiście motorola o masce 3d33j - jeżeli dobrze odkopałem w sieci to jest to hc705b16. Moje pytanie - czy uda mi się ją odczytać bez wylutu za pomocą interfejsu/programatora na max232 i programu motorola cracker? Jeżeli tak to jak to dziadostwo podłączyć ?... :-)

UPDATE
    No więc podobno nie jest hc705b16 tylko MC68HC05B8, podłączyłem w/g rysunku
    immo vag 1h0953257bb-odczyt pin

Gdzie Vss to masa na 41, Vdo to zasilanie na 10, reset na 18, a piny 50 i 52 do rx/tx programatora.
    Jednak motorola cracker nie potrafi się skomunikować z tym prockiem. Gdzieś popełniłem błąd ? Tylko nie odpisujcie żebym kupił profesjonalny programator za minimum 2k pln :-)
    Dodam że moduł immo ma podłączone zasilanie + słychać tykanie przekaźnika (chyba przy wysyłaniu sygnału reset przez programator).
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
  • Relpol
    Solo
    Level 21  
    A mógłbyś sprecyzować?
    User removed account
    User removed account  
    Solo
    Level 21  
    Soft jaki mam odczytuję pin ale tylko kiedy mam conajmniej jeden transponder który pozwala na uruchomienie samochodu.Tutaj nie ma żadnego. Dysponujesz softem który radzi sobie w takiej sytuacji?
    User removed account
    User removed account  
    Solo
    Level 21  
    W takim razie prosiłbym o podanie adresu miejsca gdzie ewentualnie można ściągnąć/zakupić ten program w sieci.
    ---
    Ale i tak proszę o wskazówki co robię źle odnośnie odczytu tej motki "na stole". Soft przez przez złącze swoją drogą, ale miło byłoby się czegoś nauczyć dla własnej satysfakcji :-)
    pepe_lodz
    Level 15  
    Czy ktos wie jak odczytac kod PIN z seata LEONA 1,9 TDI. XZakupilem auto z jednym kluczykiem drugi bez transpordera i nie dostalem do kluczy zadnego PINU z kodem Immobilizera. A chce zakupic i wprogramowac sobie drugi kluczyk z pilotami. Mam tylko interfejs na USB VAG. Poradzcie bo nie moge nic znalezc konkretnego w necie a nie chce placic 300zl za usluge bo kluczyk jeszcze ok 150zl :(
    macvir
    Conditionally unlocked
    kluczyk z pilotem?
    pepe_lodz
    Level 15  
    Tak, chce doprogramowac kolejny aby miec zapasowy a do tego jest podobno potrzebny PIN, drugi kluczyk chce kupic na allegro bo w moim surowym nie ma transpordera...
    macvir
    Conditionally unlocked
    450zł to nie jest zla cena
    zwazywszy na to ze trzeba miec sprzet i sporo wiedzy, aby PRAWIDŁOWO dokodowac kluczyk+pilot
    pepe_lodz
    Level 15  
    nie jest zla hmmm to masakra cenowa...

Zakodowac nie jest tak ciezko tylko trzeba ten PIN znac...
    macvir
    Conditionally unlocked
    masakra cenowa to mercedes na elektronicznej stacyjce, albo auto od 2009r kodowane pod VIN samochodu