logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"administrator wyłaczył manager zadań"

Sordaa 18 Lip 2008 10:48 2691 5
  • #1 5353935
    Sordaa
    Poziom 1  
    Witam mam taki problem.
    w pasku narzędzi po prawej stronie obok godziny pisze VIRUS ALERT!
    Gdy naciskam prawy na pulpit właściwości pisze że Administrator wyłączył ekran ze panelu sterowania.
    Gdy naciskam ALT + CTRL +DEL pisze że administrator wyłaczył mnager zadań.
    z mjego komputera usuneły się 2 dyski C i D.
    Automatyczna aktualizacja jest wyłączona i nie można jej włączyć.
    Pomoże mi ktoś chyba już wszystkiego próbwałem
    Może wiecie jak to naprawić?
    Z góry dziekuję.
  • #2 5353959
    KristoF82
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    Zainstaluj program antywirusowy i antyspyware bo pewnie nie masz. Przeskanuj wszystko i zobacz jaki efekt. I napisz co próbowałeś to prościej będzie pomóc.
  • #4 5354054
    Hik
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Witam,
    w załączniku w fix.zip znajdują się dwa pliczki jeden odblokowuje rejestr(prawy klawisz myszy zainstaluj), drugi naprawia menadżer zadań,wygaszacz i tapetę(dwa razy lewy).
    Ściągnij sobie program Spybot zaktualizuj i przeskanuj. To samo z Kaspersky antiwirus wersję 30 dniową.
    Dopiero po kilku skanowaniach i kilku restartach obydwoma programami, (dobrze też sprawdza się narzędzie Microsoftu do usuwania złośliwego oprogramowania -MRT.exe w system32) możesz naprawić zegarek, poprzez wejście w panelu sterowania w ustawienia regionalne i format wyświetlania godziny. Dopóki komputer zawirusowany najlepiej odłączyć go do internetu.
    Co do automatycznych aktualizacji to pewnie wyłączona jest w usługach. (prawy na mój komputer ->zarządzaj ->usługi->automatyczne aktualizacje ->ustaw na automatycznie i włącz)

Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • fix.zip (628 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 5354425
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    :arrow: Sordaa
    Daj w zalaczniku log z combofix.
  • #6 5423446
    betees
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    DZięki HiK! Pomogło!!
REKLAMA