logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Menadżer zadań i rejestr zablokowane, antywirus nie działa - co robić?

talar49 12 Maj 2011 20:38 3129 5
REKLAMA
  • #1 9499417
    talar49
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    naciskajac te klawisze wyskakuje mi komunikat ze menadźer został wył przez administratora(jesem jedynym adminiem)

również wyskakuje mi to przy włączeniu rejestru co robić?
    instalując jakiego kolwiek antywirusa przerywa mi instalacje ?
    czy format ?
  • REKLAMA
  • #2 9499736
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Pewnie Sality.

Zrob skan calego dysku przy pomocy Kaspersky Rescue Disk oraz CureIt Livecd. Po wykonaniu zrob skan przy pomocy mbam pod windows oraz daj w zalaczniku logi z OTL.
  • REKLAMA
  • #3 9501225
    y20
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    skorzystaj z tego pliku, odblokuje Ci odpowiednie klucze rejestru i będziesz mógł się dostać tam gdzie chcesz ale nie pomoże usunąć zagrożenia w postaci wirusa/wirusów. Tutaj skorzystaj z rady kolegi w poście wyżej.

Funkcje programu:
    1. Enable Registry Edit *przydatne kiedy chcemy wykosić pewne gałęzie rejestru a wirus nie pozwala.
    2. Enable Ctrl+Alt+Del *przydatne w wypadku wyżej opisanego problemu.
    3. Enable Folder Options *przydatne kiedy nie możesz ustawić opcji pokazuj ukryte pliki.

Moderowany przez jankolo:

ostrzeżenie za szkodliwą poradę.

• REKLAMA
  • #4 9507026
    Dioda LED 123
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 14
    Miałem tak samo. Przez przypadek pobrałem i uruchomiłem jakiś program szpiegujący i wyłączył menedżer zadań żeby nie dało się go wyłączyć .

Jak chcesz włączyć menedżer zadań - start > uruchom > regedit > i przechodzisz do kluczy i zmieniasz:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ System" wpis rejestru: "DisableTaskMgr" wartość z 1 na 0

Powinien się włączyć.

Moderowany przez jankolo:

Za udzielenie szkodliwej porady otrzymujesz ostrzeżenie.

• REKLAMA
  • #5 9507223
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    :arrow: y20, Dioda LED 123
    Takie porady to strata czasu. Trzeba zaczac od usuniecia infekcji, a nie od odblokowywania!
  • #6 9507597
    y20
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Kolega napisał, że nie działa mu kombinacja klawiszy, przedstawiłem mu rozwiązanie problemu i nie bardzo rozumiem za co dostałem ostrzeżenie.

Jak myślisz dlaczego chciał użyć kombinacji ctrl-alt-del?
    Sądzę, że po to aby usunąć z procesów uruchomionego wirusa który nie pozwala mu zainstalować programu AV.
    Czy mu się to uda czy nie to już inna bajka.

BTW Dioda LED 123 - czytaj ze zrozumieniem problem polegał także na braku możliwości uruchomienia edytora rejestru.
REKLAMA