logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zreinstalować system na Asus A639 MyPal po zawieszeniu na logo?

Karolo MPower 24 Lip 2008 22:21 3701 6
REKLAMA
  • #1 5375325
    Karolo MPower
    Poziom 30  
    Ocena: 95
    Mam Asusa a639 my pal. Otoz bawiłem sie destinatorem wyłaczyłem urzadzenie. Wszystko działało jak nalezy. Teraz gdy chce go właczyc zawiesza sie na logu Asus i nic dalej nie idzie :( Czytałem, że mozna reinstalowac winde bo te modele tak maja czasem. I tu prosba do Was. Czy ktos mogłby mi pomoc lub jakos nakierowac jak to zrobic? Nigdy tego nie robiłem wczesniej a nie chcialbym dawac do serwisu ze wzgledu na szybka potrzebe urzadzenia jak i chec nauczenia sie czegos nowego.
    Pozdrawiam i dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 5376089
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Weź w łapki instrukcję obsługi i poszukaj :
    - hard reset
    - ustawienia fabryczne

W tym się "windy" nie reinstaluje - ew. system Windows :!:

To nie PC - system jest zawarty w pamięci wewnętrznej i można go zawsze przywrócić odpowiednią kombinacją klawiszy.
  • REKLAMA
  • #3 5378603
    Karolo MPower
    Poziom 30  
    Ocena: 95
    Problem w tym ze robiłem hard reseta i nic to nie daje :( Gdzies czytałem, ze ktos miał podobny problem i w serwise mu wgrali na nowo system
  • REKLAMA
  • #4 5421405
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Dołączam się do prośby o firmware...
  • #5 5422319
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Przemyslaw napisał:
    Dołączam się do prośby o firmware...

.....chyba google nie działa.....
    .....rom do asus-a np może być na stronie producenta......
    ...jak TAK dalej pójdzie to niedługo do zagrożonych wymarciem dopiszą SZARE kOMóRKI.....
    Tu macie link Link
  • #6 5422871
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Drogi kolego, serdecznie dziękujemy za troskę o forum i o nasze szare komórki.
    Myślisz naprawdę, że tak łatwo wgrać ten soft do urządzenia, które wisi na logu startowym i nie jest wykrywane przez komputer? Przecież o tym ten post.
    Proszę więc się nie unosić. Asusa zrobiłem. Potrzeba trochę więcej niż soft ze strony producenta.
    Jeśli komuś zależy do proszę o kontakt na PW.
  • REKLAMA
  • #7 5472233
    wicekrtv
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Dzięki koledze Przemysławowi, postawiłem na nogi uwalonego A639. Miałem już dość wysyłania go do serwisu i płacenia frycowego za błąd ASUS-a. Dziękuję za udostępnienie wiedzy i pomoc!.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada Asus A639 MyPal, który zawiesza się na logo podczas uruchamiania po wyłączeniu urządzenia. Próba wykonania hard resetu i przywrócenia ustawień fabrycznych nie przyniosła efektu. W dyskusji podkreślono, że system operacyjny jest wbudowany w pamięć wewnętrzną urządzenia i nie reinstaluje się go jak standardowego Windowsa na PC. Konieczne jest użycie specjalnej kombinacji klawiszy do przywrócenia systemu lub wgrania firmware. Jednakże wgranie oprogramowania układowego nie jest proste, gdy urządzenie nie jest wykrywane przez komputer. Jeden z uczestników dzięki pomocy innego użytkownika zdołał przywrócić działanie A639 bez konieczności serwisu, co wskazuje na możliwość samodzielnej naprawy przy odpowiedniej wiedzy i narzędziach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA