logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

25LC080 - Jak odczytać pamięć? Szukam schematu programatora i narzędzi

karamba26 25 Lip 2008 07:13 1360 4
REKLAMA
  • #1 5376114
    karamba26
    Poziom 23  
    Ocena: 42
    Potrzebuje pomocy przy odczytaniu pamięci 25LC080 takiej jak tu - http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/21230D.pdf

Ma ktos moze prosty schemat programatora do tego układu. Czym najlepiej odczytywac ta pamięć.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5376161
    karamba26
    Poziom 23  
    Na tej stronie jest kilka schematow. O ktory konkretnie chodzi z nich. Ktory jest akurat do tej pamieci?

Juz wiem o ktory chodzi. Przeanalizowalem schematy i dopasowalem odpowiedni.

Nie ma czegos latwiejszego do zmontowania w domu. To jest rozbudowany obslugujacy kilka pamieci układ.
  • REKLAMA
  • #4 5376189
    AdamWro
    Poziom 18  
    Ocena: 110
    Rozbudowany układ? Dobre.Układ jest banalnie prosty: gniazdo com, kilka diod, rezystorów, stabilizator i tranzystor. Mam to polutowane na pająka i schowane do obudowy COM razem z gniazdem. Nie musisz robić zew. zasilania (external power), a pamięć polutuj na kabelkach. Wszystko pięknie działa.
  • #5 5376245
    karamba26
    Poziom 23  
    Napewno da sie ten glowny schemat jakos uproscic. On jest latwy w montazu wiem o tym.

Do pamieci 24cxx mam taki prosciuzki zrobiony na pajaczka.

--------------------------------------------------------------------------------------

Schemat pobrany i wykorzystany. Programatorek zmontowany. Pamięć odczytana. Kod wygenerowny. Radio Vw Beta ROZKODOWANE.

Zamykam temat.

Dzieki z apomoc.
REKLAMA