logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak prawidłowo podłączyć czujnik temperatury w pralce ARDO A1200X?

baza61 27 Lip 2008 11:44 4196 4
REKLAMA
  • #1 5382295
    baza61
    Poziom 2  
    Witam serdecznie i proszę o pomoc w miarę możliwości. Podczas przekładania czujnika temperatury ze starej pokrywy do nowej, popełniłem fatalny błąd polegający na mało precyzyjnym oznaczeniu przewodów oraz jego położeniu w pokrywie. Po pierwszym uruchomieniu będąc przekonanym, że podłączyłem to według swojego rysunku zrobiło się zwarcie i wybiło "korki", po zamianie przewodów pralka pierze, ale bez względu na ustawiony program grzałka podgrzewa wodę do max. temperatury. Czy może mi ktoś ewentualnie opisać jak powinien być właściwie podłączony ten czujnik. Będę naprawdę wdzięczny bo wydałem na nowe części 370 zł i przez swoje niedopatrzenie wszystko na marne.
  • REKLAMA
  • #2 5383468
    colcolcol
    Specjalista AGD
    Ocena: 340
    Obawiam się, że nie jest to teraz tylko problem źle podłączonego czujnika, wypalenia na module 100%. Rozbierz i sprawdź, może da się uratować ale ponieważ tam nie ma separujacych triaków to podanie 230 v ( z obwodu grzałki ?) na czujnik robi straszne spustoszenie...Przewody na czujkę są najczęściej cieniutkie a te z obwodu grzałki 2,5 mm². Zdjęcie?
    ten najprawdopodobniej podpasuje i jest tani:
    MODUŁ ARDO DMPA H7.9 1400 RPM
    na stronie: http://sklep.popularna.pl/
    funkcjonalnośc tej strony jest ograniczona... login: sklep hasło: sklep a potem części do pralek, moduły i chyba strona piąta....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 5384156
    Karlheinz
    Poziom 21  
    Ocena: 145
    colcolcol napisał:

ten najprawdopodobniej podpasuje i jest tani:
    MODUŁ ARDO DMPA H7.9 1400 RPM

Niestety ten moduł nie podpasuje

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 5403879
    baza61
    Poziom 2  
    Witam. Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby wykonać zdjęcie grzałki i czujnika temperatury z ww. modeli pralki (oba elementy widoczne jednocześnie) i ewentualnie zamieścić w odpowiedzi lub przesłać na adres baza61(_at_)o2.pl. Za okazaną pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.

Moderowany przez skryn:

Tematy scaliłem.

• #5 5515043
    baza61
    Poziom 2  
    Witam serdecznie. Temat uważam za zamknięty, jest już wszystko OK. Dzięki za pomoc.
REKLAMA