logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Electrolux w przyczepie kempingowej - nie chłodzi na gazie, brak pokrętła

badger666 02 Sie 2008 10:49 6768 1
REKLAMA
  • #1 5400710
    badger666
    Poziom 2  
    Witam,

Mam problem z lodowka electrolux - niestety znam sie na tym sprzecie slabo... :(

Ale do rzeczy: Lodowke probuje zasilac gazem. Iskrownik dziala, plomyk sie zapala, rura odprowadzajaca spaliny zaczyna sie grzac - wszystko wiec wyglada prawidlowo. Niestety, wnetrze lodowki pozostaje cieple, element chlodzacy nie staje sie ani troche zimniejszy - czekalem oczywiscie ponad dobe.

Nie jestem niestety pewien ustawienia gornego pokretla - zostalo zgubione :( Na zdjeciu w zalaczniku pokazalem ustawienie pokretla z ktorym probowalem lodowke uruchamiac, jesli powinno byc inne, to prosze o wskazowke.

Bardzo prosze o porade, bo mnie juz skonczyly sie pomysly... :(
    Załączniki:
    • Lodówka Electrolux w przyczepie kempingowej - nie chłodzi na gazie, brak pokrętła IMG_2169.jpg (20.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lodówka Electrolux w przyczepie kempingowej - nie chłodzi na gazie, brak pokrętła IMG_2167.jpg (21.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5422756
    tirmach1957
    Poziom 1  
    jesli plomien sie pali to pokretlo dziala tylko na mniejszy plomien lub wiekszy.wydaje mi sie ze masz zepsuta lodowke.mozesz jeszcze ja odwrucic do gory dnem na kilka godz odlaczona.az plyn sie pszeleje na druga strone.potem sprubuj po odwruceniu ja uruchomic.r
REKLAMA