logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6103 - brak wibracji po naprawie klapki, co mogło pójść nie tak?

lszlacht 02 Sie 2008 12:28 1430 4
REKLAMA
  • #1 5401021
    lszlacht
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam problem jak w temacie. Po niecałych dwóch latkach używania komórki złamał mi się plastik od klapki więc ją rozebrałem i przykleiłem to co odpadło. Jednak po złożeniu nie mam wibracji. Może ktoś wie dlaczego? Raczej nic źle nie zrobiłem, a przynajmniej tak mi się wydaje. wszystkie połączenia są nienaruszone taśmy wyglądają na dobre. w końcu nie wyjmowałem niczego tylko przyklejałem.
    Pozdrawiam
    Łukasz
  • REKLAMA
  • #2 5401406
    nieWiemjaka
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    Rozbierz sprawdź czy wibra dobrze przylega do płyty może ją przy okazji skleiłeś :), rozbierz i sprawdź.
  • REKLAMA
  • #3 5401445
    lszlacht
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Z chęcią bym sprawdził... jednak nie wiem gdzie jest wibracja... czy to przypadkiem nie jest element osadzony na sprężynkach? bo jeśli tak to nie jest przyklejony.
  • REKLAMA
  • #4 5401844
    maxwell055
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Jest to mały silniczek z osadzonym młoteczkiem, który pod wpływem obrotów silniczka trzęsie telefonem. Jest on gdzieś w obudowie, nie jest lutowany do płyty głównej. Jak go rozpoznasz podegnij delikatnie blaszki odchodzące od wibratora do góry tak, żeby ich nie wyłamać.

Jeśli rozwiązałem twój problem kliknij "pomógł", dziękuję. :)
  • #5 5402271
    czajant
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Silniczek wibratorka jest lutowany do plyty !! Zaraz pod stykiem od antenki :)
REKLAMA