logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6103 - klapka nie domyka się po wymianie obudowy i zawiasu, co sprawdzić?

smoq35 23 Kwi 2010 17:02 1874 6
  • #1 7995398
    smoq35
    Poziom 29  
    Ocena: 55
    Witam, problem przedstawia się następująco:
    - matka za mocno otworzyła telefon w oryginalnej obudowie - połamała ją, telefon się nie domykał
    - wymieniłem całą obudowę [jakiś zamiennik, ale z napisem NOKIA :)] łącznie z zawiasem [tulejka została poprzednia], ale klapka nadal się nie domyka.

Moje pytanie: gdzie leży problem - w nowej obudowie czy jeszcze w czymś innym?
  • #2 7995458
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    Witam.

Jeśli się nie domyka i pręży to albo zawias, albo gumka która jest ogranicznikiem otwarcia klapki nie raz są słabej jakości w zamiennych panelach.
  • #3 7995529
    smoq35
    Poziom 29  
    Zawias wymieniony na nowy. Nie zauważyłem, żeby była tam jakaś gumka, która ogranicza klapkę.
  • #4 8030408
    deedee_3
    Poziom 11  
    witam

proponuję oryginlny zawias i będzie po problemie

zamienniki nie pomogą

warto również sprawdzić czy bezel(część zasłaniająca śruby pod szybką dużego lcd) jest dobrze przyklejony i czy szybka od dużego lcd nie odstaje

pozdrawiam

deedee_3
  • #5 8031126
    smoq35
    Poziom 29  
    Oryginalny zawias, który wymieniłem zachowywał się w identyczny sposób, co nowy. Bezel jeszcze czeka na montaż, nie zakładałem go z powodu tej klapki. Szybka nie odstaje.
  • #6 8032365
    eslodowy
    Poziom 31  
    Ocena: 102
    Zrób foto może łatwiej będzie uchwycić kłopotliwy element.
  • #7 8036807
    smoq35
    Poziom 29  
    Według mnie zdjęcie nic nie pokaże - żaden element nie blokuje domykania się, brakuje "dociśnięcia" klapki przez [chyba] zawias.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telefonem Nokia 6103, który nie domyka się po wymianie obudowy i zawiasu. Po uszkodzeniu oryginalnej obudowy, wymieniono ją na zamiennik, jednak klapka nadal nie przylega. Użytkownicy sugerują, że problem może leżeć w jakości zamiennych części, takich jak zawias lub gumka ograniczająca otwarcie klapki. Pomimo wymiany na nowy zawias, problem nie ustąpił. Dodatkowo, zaleca się sprawdzenie, czy bezel jest prawidłowo zamontowany oraz czy szybka LCD nie odstaje. Użytkownik zauważa, że brak "dociśnięcia" klapki może być przyczyną problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA