Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamAdam_n92 napisał:Czy ma to być taki sam - identyczny - dławik bifilarny, czy może być podobny?Dziękuje za tą odpowiedź jednak mam jeszcze jedno pytanie. Czy szło by taki dławik nabyć w sklepie elektronicznym i ile wynosiłby jego koszt? Z góry dzięki za odpowiedź.
Adam_n92 napisał:Podobny dławik - wymontowany z PCetowego zasilacza formy AT - to masz ode mnie w prezencie. Za rozstaw wyprowadzeń nie ręczę.Może być podobny. Wystarczy żeby poprawnie spełniał swoją funkcję w powyższym układzie.
Moderowany przez Mariusz Ch.:Regulamin, punkt 12. Porada szkodliwa. Oznaczenie U2 wskazuje na półprzewodnik. Zdjęcie przetwornicy nie pozostawia wątpliwości. Jest to transoptor pracujący w pętli sprzężenia zwrotnego.
bonanza napisał:NieprawdaOj, dużo jeszcze wody upłynie, zanim U>0V. W tym czarnym kanciastym jest bezpiecznik - wymień go na taki sam, tylko dobry, i sprawdź, czy znowu się spalił po włączeniu.
Adam_n92 napisał:Dziękuję, teraz wiem od czego swego czasu taki zasilacz - "w ciemno", bez schematu - skutecznie naprawiłem...Zasilacz pochodzi z tunera Opticum 4100